Frații Pavăl investesc într-o nouă piață, cea a ambalajelor. Antreprenorii și-au diversificat portofoliul pe piața construcțiilor, imobiliare, fotovoltaice și farma

Redacția sept. 29, 2022 0 comentarii
foto Promateris

Pavăl Holding, vehiculul de investiții deținut de frații Pavăl, intră pe o nouă nișă și anume ce a ambalajelor.Compania cumpără acțiuni la grupul industrial român Promateris, lider în Europa Centrală și de Est în producția de ambalaje cu impact de mediu redus. Frații Pavăl și-au diversificat în ultimii ani portofoliul, investind în construcții (Cemacon), imobiliare, fotovoltaice (Simtel) și farmacii (Grupul Tei).

Investiția Pavăl Holding în grupul Promateris ne va ajuta să ne consolidăm poziția de lider în regiunea Europei Centrale și de Est,  să ne dezvoltăm strategic prin pătrunderea pe noi piețe, prin diversificarea portofoliului de producție și prin achiziții.

Promateris își propune să continue investițiile în dezvoltarea companiilor din grup, prin creșterea capacității de producție și prin investiții în diversificarea portofoliului de produse. Compania spune că analizează oportunitatea unor proiecte de M&A pentru a susține creșterea EBITDA pentru perioada 2023-2025.

Promateris va continua să investească în vederea creșterii organice, prin dezvoltarea de produse cu valoare adăugată crescută, ce au la bază activitățile de R&D din cadrul companiei. Promateris va începe și producția de materie primă pe bază de amidon de porumb, destinată producției de ambalaje biodegradabile și compostabile. Odată cu lansarea acestei linii de business, Promateris va fi prima companie din Europa de Est care produce materie primă pe bază de amidon de porumb, dezvoltând o serie de rețete si proceduri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *