Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, încep să livreze energie prin fotovoltaicele construite de Simtel

Redacția iul. 13, 2022 1 comentarii
panouri fotovoltaice Dedeman Simtel

Pavăl Holding, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii companiei antreprenoriale românești Dedeman, au înființat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile celor șapte centre logistice Dedeman din țară.

În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu și lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW.

În ultimii trei ani, Dedeman a instalat centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile a 31 de magazine din întreaga țară.

De construirea centralelor fotovoltaice s-a ocupat Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Capacitatea totală instalată de Simtel pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp, reprezentând 7.467 de panouri fotovoltaice, au fost instalați doar în ultimele 12 luni în cadrul a zece locații.

Suntem mândri și onorați de colaborarea cu Dedeman începută în urmă cu mai bine de trei ani. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a susține compania în drumul către eficientizarea consumului de energie prin construcția de centrale electrice fotovoltaice și că putem contribui în continuare la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Dedeman. În același timp, decizia de anul trecut a Pavăl Holding de a veni alături de Simtel în calitate de acționar, înainte de listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a reprezentat pentru noi o confirmare a încrederii lui Dragoș și Adrian Pavăl în echipa Simtel și în potențialul de dezvoltare al afacerii noastre. Le mulțumim pentru colaborarea de până acum și privim cu optimism parteneriatul nostru, ce are ca obiectiv transformarea Dedeman într-una dintre cele mai verzi companii din România,” a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Colaborarea dintre Simtel și Dedeman a început în anul 2019, primele proiecte fiind legate de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile a trei magazine Dedeman din București – Pallady, Pantelimon și Colentina. Ulterior, cele două companii au continuat să lucreze împreună, iar astăzi, centralele fotovoltaice instalate de Simtel se află pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman din toată țara – Agigea, Alba-Iulia, Baia Mare, Bistrița, Blejoi, Brașov, București, Buzău, Călărași, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Lugoj, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Reșița, Sf. Gheorghe, Slobozia, Târgu-Jiu, Techirghiol, Timișoara, Turda.

În București, în afară de cele trei locații menționate, compania a mai instalat centrale fotovoltaice și pe acoperișurile magazinelor Dedeman din Băneasa și Ghencea. În cadrul locației din Băneasa este instalată și cea mai mare capacitate, de 461,16 KWp, reprezentând 1.229 de panouri fotovoltaice. În ultimele 12 luni, energia totală produsă de centralele fotovoltaice funcționale de pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman a fost de peste 10.000 MWh, iar emisiile în atmosferă de dioxid de carbon au fost reduse cu aproximativ 6.200 de tone.

Pe lângă instalarea și punerea în funcțiune a centralelor fotovoltaice, echipa Simtel este, de asemenea, responsabilă de mentenanța panourilor fotovoltaice.

În plus, în ultimele 12 luni, Simtel a instalat în parcările magazinelor Dedeman și 45 de stații de încărcare pentru autoturisme electrice, unde este responsabilă de operarea și mentenanța acestora.

Grija pentru mediu s-a numărat întotdeauna printre prioritățile organizației noastre. Obiectivele și valorile comune pe care le împărtășim cu Simtel Team au reprezentat fundația parteneriatului solid pe care l-am construit împreună în ultimii ani. Le mulțumim pentru sprijin și dedicare și pentru faptul că ne sunt alături pe acest drum a cărui destinație este atingerea obiectivului de a deveni o companie verde, caracterizată de acțiuni concrete și eforturi permanente orientate către o dezvoltare sustenabilă,” a declarat Dragoș Pavăl, Președinte Dedeman.

În ceea ce privește activitatea curentă, până la finalul anului, cele două companii își propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon și Bacău, precum și pe acoperișurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina și Petroșani.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaționale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 160 milioane de lei.

Comentarii

  1. Fotovoltaicele nu asigura o livrare constanta. Functioneaza dupa timpul probabil iar golurile si varfurile de consum sunt completate de pe piata la preturi si de 10 ori mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *