Frații Prodan produc sucuri „fără conservanți, fără coloranți” în Iași și vor să ducă afacerea la un alt nivel

G4Food iul. 24, 2024 0 comentarii
Sucuri Fresco Jugo Sursa foto: Facebook/Fresco Jugo

Frații Prodan achiziționează fructe de la producători și le procesează într-o fabrică din Iași, pentru a obține sucuri „fără conservanți, fără coloranți”. Momentan livrează în zona Moldovei, dar de acum vor să ducă afacerea la un alt nivel, scrie G4Food.

În anul 2018, frații Prodan au deschis afacerea Fresco Jugo, dar au avut activitate abia la finalul aceluiași an. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene. Au achiziționat utilaje pentru presarea fructelor, presarea și pasteurizarea lor. „Am început prin procesarea fructelor pentru clienți. Adică oricine fiind persoană fizică sau firmă și avea o livadă cu mere și voia să-și transforme merele în suc [venea la noi]”, a declarat Eduard Prodan.

„Și după primul sezon, adică sezonul la noi înseamnă septembrie până în decembrie, când s-a terminat activitatea asta s-a cam terminat activitatea noastră. Atunci am decis să facem sucuri. Să achiziționăm fructe și să testăm mai multe rețete și să facem sucuri pentru vânzare sub brand  propriu”, a adăugat Eduard.

Frații Prodan nu au livezi de unde să folosească merele pentru sucuri, ci lucrează cu producători de fructe.

Întrebat dacă este profitabilă afacerea, Eduard Prodan ne-a spus că da. În primii patru ani, până la final de 2022, firma nu a făcut profit. Acest lucru s-a întâmplat din cauza pandemiei, războiului și altor întâmplări care le-au dat peste cap planurile. Apoi, ca orice firmă la început, aveau nevoie de foarte multe investiții. Aveau nevoie de fonduri pentru marketing, producție, procesare și căutau personal, clienți.

Provocarea principală o reprezintă dezvoltarea afacerii. „Ați întrebat și la început dacă suntem profitabili și suntem, numai că e un profit mediocru să zic”, afirmă Prodan. Firma a ajuns la un moment în care ar trebui să facă un pas major pentru a face o diferență de acum încolo, potrivit lui.

Citește integral pe G4Food.