Fraudă de 2 miliarde de dolari în Turcia: Fondatorul unei platforme de tranzacționare a criptomonedelor a fugit din țară

criptomonede

Fondatorul platformei turcești de tranzacționare a criptomonedelor Thodex a fugit din țară iar autoritățile îl suspectează că și-a însușit banii investitorilor, o sumă evaluată la 2 miliarde de dolari, scrie Le Figaro.

Utilizatorii platformei au intrat în panică miercuri, după ce Thodex a anunțat întreruperea tranzacțiilor pentru o durată de patru până la cinci zile. În aceste condiții, cei 400.000 de utilizatori ai platformei nu-și pot retrage investițiile.

Fondatorul Thodex, Faruk Fatih Ozer, ar fi fugit din Turcia. Acesta este căutat de justiție și este acuzat de escrocherie în formă agravată și de înființarea unui grup infracțional organizat.

Faruk Fatih Ozer afirmă, potrivit RFI, că se află în străinătate de luni pentru „discuții cu partenerii” și că intenționează să revină în Turcia „în câteva zile”. Acesta susține că site-ul Thodex este inaccesibil din cauza unor operațiuni de mentenanță după ce au fost „detectate activități suspecte” care ar putea fi un „atac cibernetic”.

În condițiile în care lira turcească se devalorizează constant, numeroși oameni s-au îndreptat spre criptomonede pentru a-și salva economiile.

În ultima perioadă, autoritățile de la Ankara au lansat numeroase semnale de avertisment legate de piața criptomonedelor. Săptămâna trecută, Banca centrală a Turciei a interzis utilizarea criptomonedelor pentru cumpărarea de bunuri și servicii, începând cu 30 aprilie.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *