Furnizorul de energie electrică Restart Energy a înregistrat un profit de 6,4 milioane lei în primul semestru al anului, de la pierderi de 3 milioane în aceeași perioadă din 2021

Armand Domuta_CEO Restart Energy Sursa foto: Restart Energy

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, a avut rezultate financiare pozitive în primul semestru al anului, de la pierderi de 3 milioane lei în 2021, la un profit de 6,4 milioane lei, potrivit unui raport transmis de Bursa de Valori București (BVB).

Compania a înregistrat în primul semestru din 2022 o cifră de afaceri în creștere, de la 64 milioane lei în primul semestru din 2021, la 110 milioane lei.

Evoluția cifrei de afaceri a fost generată în principal de un management eficient al activității de valorificare a surplusului de energie și de o evoluție pozitiva a vanzârilor generate de RESTART SOLAR, parte a grupului pentru segmentul comercial (roof top). Veniturile s-au majorat cu aproximativ 80%, în timp ce cheltuielile au avut un ritm de creștere inferior de aproximativ 30%. Cea mai importantă componentă în creșterea cheltuielilor a fost generate de cele aferente mărfurilor.

„Per ansamblu, observăm o evoluție pozitivă în structura bilantieră a emitentului, în linie cu noua direcție strategică a companiei. Cea mai importantă este evoluția rezultatului la finalul perioadei analizate, cu o creștere de peste 300%”, a transmis compania.

La începutul acestui an, compania și-a mutat focusul către zona de servicii pentru a sprijini tranziția energetică către o economie verde, din cauza instabilității economice și legislative apărută pe piața de furnizare energie către client final,

„Printr-o strategie integrata compania va juca rolul de catalizator al tranzitiei energetice in perioada 2022-2030”, mai anunță compania.

Sursa foto: Restart Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *