Furnizorul din industria automotive Hella spune că angajează în cele două noi centre de dezvoltare, la Oradea și Iași, specialiști din domenii precum automatică, calculatoare, matematică, electrotehnică și electronică, telecomunicații și fizică. În total, se vor crea aproximativ 400 de locuri de muncă.
„Angajăm în cele două orașe ingineri software, hardware, project manageri, ingineri mecanici, ingineri de sisteme, iar specializările pe care le căutăm sunt din categoriile automatică, calculatoare, matematică, electrotehnică și electronică, telecomunicații, fizică”, arată reprezentanții companiei, într-un răspuns pentru Economedia.
Compania spune că valoarea totală a investiției depinde de modul în care va evolua dezvoltarea celor două echipe locale. Sunt planificate investiții de câteva milioane de euro, în următorii ani, pentru costuri care includ sediile din cele două orașe, amenajările necesare, echipamentele pe care angajații le vor utiliza în laboratoare. În total, se vor crea aproximativ 400 de locuri de muncă.
Reprezentanții companiei transmit că unul dintre criteriile pe care le-au avut în vedere în alegerea celor două orașe pentru a dezvoltă centre de proiectare Hella a fost activitatea mediului universitar. Compania spune că realizează parteneriate cu universitățile din cele două orașe pentru a putea colabora în proiecte de educație, evenimente de tehnologie care să reunească mediul universitar și experții Hella, programe de practică și de studiu pentru studenți.
Un prim proiect de acest timp a fost Hella Tech Camp, un program prin care studenți din Iași și din Oradea au venit la Timișoara că să ne cunoască, să trăiască spiritul de inovare și de muncă în echipa pe care îl promovăm în cadrul companiei.
„Experiența celor 10 studenți și a noastră a fost atât de bună încât intenționăm să dezvoltăm acest program în anii următori. Așadar, colaborarea cu universitățile este esențială pentru noi și apreciem deschiderea cu care rectorii, profesorii pe care i-am cunoscut ne-au întâmpinat”, spun reprezentanții Hella.
Hella a anunțat recent că își extinde în continuare rețeaua europeană de cercetare și dezvoltare în domeniul electronicelor cu două noi locații de dezvoltare în „marile orașe românești Iași și Oradea”. Reprezentanții companiei au menționat că, în aceste locații, dezvoltarea tehnologiilor de viitor va fi impulsionată în funcție de tendințele cheie ale pieței, cum ar fi conducerea automată și electromobilitatea.
Principalul obiectiv al noului Centru Tehnic din Oradea este dezvoltarea de noi soluții de produse pentru vehiculele electrice, inclusiv sisteme de gestionare a bateriilor și convertoare de tensiune. Printre sarcinile inițiale ale sediului de la Iași se numără dezvoltarea și testarea software-ului pentru senzorii radar de 77 GHz, o tehnologie cheie centrală pentru conducerea asistată și automatizată. Cele două locații și-au început activitatea în această toamnă cu o echipă de bază de aproximativ zece ingineri fiecare.
Hella România derulează un program amplu de investiții. După ce anul trecut a inaugurat un sediu nou pentru Hella Craiova, cu o capacitate de 700 de angajați, anul acesta a început implementarea extinderii fabricii Hella Lugoj în valoare de 4,5 milioane de euro, respectiv construcția noii locații de producție de la Timișoara, o nouă fabrică la Hella Ghiroda, un proiect cu valoare totală de 60 de milioane de euro.
Hella este prezentă în România de peste 17 ani și are în prezent aproximativ 4.500 de angajați. Pe lângă un centru administrativ regional, Hella menține, de asemenea, trei fabrici și alte trei locații de dezvoltare în România.
Hella e furnizor internațional în industria automotive și o companie a grupului FORVIA. Împreună, Hella și Faurecia operează sub brandul general Forvia și, cu peste 150.000 de angajați în peste 300 de locații, formează al șaptelea furnizor auto la nivel mondial.