Fuziune pe piața de IT. Essensys Software și mReady își unesc forțele în Grupul Essensys și vor să devină o companie românească de tehnologie relevantă global

Redacția iun. 29, 2022 0 comentarii
Software developing team.

Companiile de soluții software și aplicații mobile Essensys Software și mReady au încheiat un proces de fuziune și își propun să construiască una din companiile românești de tehnologie relevantă global, arată acestea într-un comunicat.

Essensys este furnizor de soluții software de complexitate ridicată. mReady este printre primele și cele mai recunoscute companii din România din sectorul dezvoltării aplicațiilor mobile.

Ambele companii au capital integral românesc, o experiență de peste 17 ani, respectiv, 11 ani pe piața de servicii software.

„Fuziunea Essensys cu mReady este un pas natural pentru ambele companii. Ne leagă o relație de colaborare, ambiții și valori comune și, nu în ultimul rând, prietenia dintre echipele noastre. Această tranzacție reprezintă fundația grupului de companii Essensys și un prim pas în strategia de dezvoltare a grupului. În urma fuziunii rezultă o echipă extinsă și mai puternică, un portofoliu extins de servicii și o viziune comună de dezvoltare. Credem foarte mult în potențialul României de a deveni un jucător relevant în domeniu IT&C, iar viziunea și ambiția noastră este să construim una din companiile românești de tehnologie relevantă global”, declară Mihai Matei, CEO Essensys Software.

Prin această mișcare strategică, grupul Essensys ajunge la 125 de angajați.

„Prin sinergiile din grup, vom avea o contribuție accelerată și cu impact global la industria de IT”, declară Andrei Costescu, CEO mReady.

Essensys Software a avut anul trecut afaceri de 25,8 milioane lei, în creștere ușoară față de 2020 (24,3 milioane lei) și un profit de 9,2 milioane lei, cu 50% mai mare decât în 2020, când se situa la 6,3 milioane lei. Numărul de angajați a crescut de la 50 la 62, între 2020 și 2021.

mReady a raportat anul trecut afaceri de 4,1 milioane lei, în creștere de la 2,7 milioane lei în 2020. Profitul companiei a crescut de la 404 mii lei la 1,15 milioane lei, iar numărul de angajați de la 15 la 19.

Closeup side view of software developers working side by side, typical IT working day. Focus on the in the background, smiling. There are four people total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *