Marele lanț de restaurante Chili’s vine în România, adus de Honorius Prigoană / Primul restaurant, investiție de 600-700.000 de euro, deschis în 2026

G4Food iul. 11, 2024 0 comentarii
chilis-romania

Marele lanț de restaurante de tip casual dining american Chili’s vine în România, iar primul restaurant va fi deschis în 2026 în Promenada Mall, a declarat pentru G4Food Honorius Prigoană, cofondator și coproprietar al firmei care va dezvolta rețeaua pe plan local. Până în 2030 aceștia și-au propus să deschisă minimum cinci unități, dar și un centru de training pentru angajații Chili’s.

Firma care aduce franciza în România, First International Group SRL, este deținută în proporție de 50/50 de Honorius Prigoană și omul de afaceri egiptean Mohamed Kotop, care va fi și CEO.

Primul restaurant Chili’s din România va fi deschis în 2026 în Promenada Mall, iar investiția în el va fi de 600-700.000 de euro, potrivit antreprenorului român. Unitatea va avea aproximativ 40 de angajați și va urma, într-o primă fază, strict meniul celor din SUA.

Cei doi asociați doresc să deschidă pentru prima dată restaurante în mall-uri, dar nu se vor limita la aceste spații comerciale. Potrivit lui Prigoană, 90% din restaurantele Chili’s din afara SUA se află în mall-uri. Antreprenorul a menționat că doresc să deschidă unități inclusiv în baze militare din România, precum Mihail Kogălniceanu, care va fi extinsă printr-o investiție masivă.

Chili’s a fost fondat de Larry Lavine în 1975, în Texas. Conceptul lui a fost crearea unui restaurant informal, cu servicii complete, cu un meniu care să ofere diferite tipuri de burgeri la un preț accesibil. Astăzi, Chili’s oferă mâncare americană, mâncare bazată pe preparatele populației Tejano (texani de origine mexicană), dar și preparate influențate de bucătăria mexicană.

Recent, lanțul de restaurante fast-food Wendy’s a anunțat de asemenea că intră în România.