Gabriela Firea anunță cote de gen pentru femei în instituțiile publice și companiile de stat / Facilități fiscale pentru firmele care angajează femei peste 40 de ani care au copii

G4Media mai 19, 2022 0 comentarii
mama copil scoala online parinte

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat joi că e în curs de elaborare, împreună cu Ministerul Finanțelor, a două proiecte legislative care să sprijine femeile.

Primul este adoptarea unor cote de gen în rândul angajaților din instituțiile publice (ministere, agenții, primării etc.) și companiile cu capital de stat.

”Vrem să modificăm OUG 109 / 2-11 privind accesul femeilor în funcțiile publice – la instituțiile statului și companiile naționale. Mediul privat s-a adaptat deja la nivel de top management și middle management, din păcate în instituțiile statului la nivelul 1 și 2 de management sunt foarte puține femei”, a spus Firea la o conferință cu reprezentanții mediului diplomatic.

Al doilea proiect anunțat de ministrul Firea este destinat ajutorării femeilor trecute de 40 de ani care ”cunosc o dificultate de a-și păstra locul de muncă sau de a-și găsi un loc de muncă deoarece unii angajatori consideră că dacă are copii nu e suficient de productivă. Ne-am gândit la facilități pentru angajatorii care angajează femei peste 40 – 45 de ani care sunt în plină formă profesionala, chiar dacă au și copii”.

În plus, ea a spus că lucrează împreună cu Ministerul Finanțelor pentru acordarea de facilități fiscale pentru femeile cu trei sau mai mulți copii. ”Discriminarea pozitivă e una benefică pentru societate. Astfel putem stimula natalitatea, pentru că avem o mare problemă”, a spus Firea. (Photo by Julia M Cameron / Pexels)

Photo by Julia M Cameron from Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.