Gabriela Firea, despre propunerea PSD de plafonare a prețurilor în energie timp de șase luni: 250 lei/Mwh la electricitate, 135 lei/Mwh la gaze naturale

G4Media oct. 18, 2021 0 comentarii
gabriela firea, psd, senator, vicepresedinte, primar general, bucuresti

Senatorul Gabriela Firea a anunțat, luni dimineață, pe Facebook, propunerile PSD pentru proiectul de plafonare a prețurilor în energie, după amendamentele depuse vineri în Parlament.

“Proiectul nostru prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta, atât consumatori casnici, cât și IMM-uri” a anunțat senatorul PSD.

“Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh. În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh”, a mai transmis aceasta.

Gabriela Firea mai spune că proiectul PSD va aduce o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor.

“De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei Proiectul PSD implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depășit prețul maximal, cel plafonat. ​Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situația iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz”, a mai transmis Firea pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *