GapMinder Fund II investește 2 milioane de euro în SalesTools AI

Cofondatorii Salestools AI_Loredana Qvist (COO)_Jesper Qvist (CEO) (1) Sursa foto: GapMinder

GapMinder Fund II, fond de investiții dedicat companiilor de tehnologie create în România și Europa de Est, anunță o investiție seed de 2 milioane de euro în Salestools AI, o companie care utilizează Inteligența Artificială pentru a crește vânzările business-to-business prin agenți digitali autonomi care au un rol similar unui „copilot”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Soluția Salestools AI identifică potențialii clienți și interacționează cu aceștia 24/7, realizează cercetări detaliate, automatizează contactarea prin LinkedIn și e-mail și gestionează răspunsurile și obiecțiile.

GapMinder este investitor unic în această rundă. Compania va folosi finanțarea pentru a-și mări echipa de ingineri din București, pentru a construi agenți de vânzări AI și pentru a crea prima rețea din lume bazată pe Inteligență Artificială pentru generarea veniturilor.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Salestools a fost fondată în 2015 de cuplul format din românca Loredana Qvist (COO) și Jesper Qvist (CEO), de origine daneză. Ambii fondatori sunt antreprenori în serie și au experiență vastă în vânzări. Loredana Qvist a lucrat peste 20 de ani în vânzări și a ocupat poziții la companii Big Four precum Deloitte și EY înainte de a fonda SalesTools AI. Jesper Qvist are peste 10 ani de experiență în vânzări, deține un MBA și un Master of Science. în inovare și dezvoltare de business. De asemenea, are o experiență solidă în crearea de companii Software as a Service (SaaS). Ambii fondatori au făcut exit cu succes din două companii SaaS și își propun ca Salestools să se extindă din București la nivel global.

Prima rețea din lume autonomă care se bazează pe Inteligență Artificială pentru a genera veniturilor

Managementul SalesTools AI își dorește să creeze prima rețea autonomă din lume care se bazează pe Inteligență Artificială pentru a genera venituri – o rețea în care agenții digitali îmbunătățesc activitatea specialiștilor în creșterea vânzărilor (SDR – Sales Development Representatives) și care optimizează fiecare etapă a ciclului de vânzări.

Astfel, produsul de bază al companiei este Automated SDR- un agent digital AI care automatizează și îmbunătățește procesul de vânzări. Printre principalele funcții se numără:

  • prospectarea (targetarea, segmentarea și clasificarea automată a clienților potențiali), monitorizarea vizitatorilor (identificarea și interacțiunea cu vizitatorii site-ului prin e-mail și LinkedIn), răspunsul și gestionarea contestațiilor în doar câteva minute.

Salestools AI a dezvoltat un sistem de monitorizare în timp real a intențiilor vizitatorilor, care analizează semnalele comportamentale din peste 100.000 de site-uri web, permițând companiilor să identifice potențialii cumpărători, adesea înainte ca aceștia să trimită informații de contact. Platforma completează datele fiecărui client potențial cu peste 100 de elemente, de la date despre firmă și date tehnice până la tendințele de angajare și activitatea de finanțare. Această abordare permite companiilor să prioritizeze pe baza datelor comportamentale pentru a se asigura că eforturile de vânzări sunt direcționate către posibilii clienți care au mai multe șanse de conversie.

Extindere globală: clienți din Fortune 50 din America de Nord, Europa și Asia-Pacific

Piața globală de soluții tech pentru accelerarea vânzărilor este estimat să crească de la 124,4 miliarde de dolari în 2024 la peste 409 miliarde de dolari până în 2033, potrivit companiei de cercetare Imarc. Echipele de vânzări care utilizau anul trecut Inteligența Artificială aveau de 1,3 ori mai multe șanse să înregistreze o creștere a veniturilor la finalul anului, conform „The State of Sales Study”, un raport publicat în iulie 2024 de Salesforce. Aceeași cercetare a evidențiat faptul că, în primele luni ale anului 2024, 83% dintre echipele de vânzări care utilizau Inteligența Articiciala raportau creșteri ale veniturilor, comparativ cu 66% în cazul celor care nu foloseau AI.

“Toate studiile arată că Inteligența Artificială automatizează tot mai mult sarcinile din domeniul vânzărilor, printre acestea numărându-se clasificarea potențialilor clienți și interacțiunea cu aceștia, ceea ce duce la o transformare a strategiilor de dezvoltare a vânzărilor. Integrarea Inteligenței Artificiale eficientizează operațiunile, ineficiența din vânzările B2B reprezentând pierderi globale de 150 de miliarde de euro. Agenții AI lucrează similar cu un copilot și le oferă oamenilor timp astfel încât să poată construi relații, nu documente de tip spreasheet, de cercetare sau follow-up”, a declarat Jesper Qvist, Cofondator și CEO, Salestools AI.

“Salestools AI are un rol esențial deoarece transformă domeniul accelerării vânzărilor B2B prin rezolvarea ineficiențelor care afectează echipele tradiționale de vânzări. Vorbim despre o platformă care oferă o soluție unică, scalabilă, care valorifică inteligența datelor într-un domeniu în care companiile se confruntă cu provocări tot mai mari în ceea ce privește automatizarea”, a declarat Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder Ventures.

Target: Crearea celui mai important laborator de cercetare AI din România până în 2030. Numărul angajaților din București ar putea crește de 10 ori până la finalul 2026

Salestools AI are clienți mai multe companii Fortune 50 din America de Nord, Europa și zona Asia-Pacific (APAC). Aproape 70% din veniturile Salestools sunt generate de companii cu sediul în Statele Unite.

Managementul vizează o creștere de 50% a veniturilor lunare în 2025 și deschiderea unui birou de vânzări în SUA până la sfârșitului anului. Astfel, SalesTools își poate mări până la finalul 2025 de șase ori veniturile anuale recurente (ARR) față de nivelul actual.

Compania construiește un laborator de cercetare AI în București și o echipă de vânzări în SUA. Salestools AI are în prezent 8 angajați în București și își propune să crească la 20 la sfârșitul 2025 și la 80 la finalul anului viitor. Echipa din România se va concentra pe construirea agenților Agentic AI și a unei rețele inteligente de interacțiune cu clienții.

„În următorii patru ani, ne dorim ca Salestools să creeze cel mai mare laborator de cercetare AI din România, în timp ce operațiunile de vânzări vor avea sediul în SUA și în diverse regiuni din Europa”, a adăugat Loredana Qvist, Cofondator și COO Salestools AI.

Cum funcționează Salestools AI

Sistemul Salestools AI este construit în jurul a trei agenți specializați care funcționează ca un nivel unificat de informații pentru a maximiza conversia lead-urilor.

Primul SDR inteligent – agentul Olivia – este responsabil pentru identificarea și evaluarea clienților potențiali. Al doilea – agentul James – monitorizează activitatea web în timp real, implicând clienții potențiali în momente cheie pe baza semnalelor comportamentale. James se bazează pe datele colectate de Olivia și furnizează informații suplimentare, contribuind la accelerarea procesului de vânzări. Cel de-al treilea – agentul de pipeline Sophia (care urmează să fie lansat în T3 2025) – preia oportunitățile de vânzare calificate și ajută la încheierea tranzacțiilor. Sophia se coordonează cu mai mulți factori interesați, evaluează riscurile și sprijină strategia de poziționare.

„Instrumentele tradiționale de vânzări tind să funcționeze în sisteme izolate și necesită adesea o amplă coordonare manuală”, a explicat Loredana Qvist. ”Agenții noștri funcționează ca un sistem unificat de inteligență; ceea ce învață unul, valorifică toți trei. Este diferența dintre gestionarea instrumentelor fragmentate și implementarea unui mecanism autonom de venituri”.

O platformă construită pentru companii mari
Salestools se integrează cu platforme enterprise importante, cum ar fi Salesforce, HubSpot și Microsoft Dynamics, împreună cu alte peste 20, permițând o implementare ușoară în cadrul infrastructurilor tehnologice existente, respectând în același timp standardele internaționale de protecție a datelor.

Arhitectura platformei integrează un nivel de inteligență cu mai multe modele care combină modele lingvistice de mari dimensiuni (LLM), baze de date grafice și circuite brevetate de învățare prin consolidare, concepute pentru a funcționa eficient în corporații cu volum mare de informații. Sistemul respectă un cadru riguros de etică și guvernanță în domeniul IA, aliniat la standardele ISO 42001 și la viitoarea lege UE privind IA.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.