Gazoductul Nord Stream 2 este aproape gata / Rusia mai are de construit doar 100 de kilometri

nord-stream-2-platforma-ocean

Gazoductul Nord Stream 2 este aproape gata și mai sunt de construit doar circa 100 de kilometri de conducte, a anunțat joi vicepremierul Alexander Novak, citat de agenția TASS, preluată de Reuteres.

“Sperăm că lucrările de construcție la Nord Stream 2 vor fi finalizate până la sfârșitul anului,” a afirmat Novak.

Luna trecută, Statele Unite au renunțat la sancțiunile împotriva companiei care se află în spatele construcției gazoductului, o decizie care a stârnit critici în Congresul american dar care a fost salutată de Kremlin.

ONG-ul Deutsche Umwelthilfe a anunțat miercuri că a cerut revocarea autorizației de construcție și operare a gazoductului Nord Stream 2 invocând rațiuni de protecție a mediului, pe baza unei decizii a Curții constituționale germane.

Curtea a obligat Germania să înăsprească legislația privind protecția mediului, după o serie de reclamații legate de o lege privind climatul din 2019. Printre reclamanți s-au aflat și locuitori ai insulelor din Marea Nordului, care acuzau creșterea nivelului mării.

Nord Stream 2, un proiect derulat de Gazprom cu parteneri europeni, printre care și OMV, vizează livrarea de gaze rusești către Germania prin ocolirea Ucrainei. Proiectul este contestat și din cauza întăririi poziției Rusiei în ceea ce privește aprovizionarea energetică a Uniunii Europene.

sursa foto: Nord Stream 2 / Axel Schmidt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.