Gebrüder Weiss, companie de transport și logistică, a înregistrat afaceri de 3 miliarde euro în 2022

Gebrueder_Weiss_3_Klimaneutralität_2030

Compania internațională de transport și logistică Gebrüder Weiss a înregistrat afaceri de 3,01 miliarde euro în 2022, în creștere cu 18% față de 2021, potrivit unui comunicat de presă.

Conform companiei, cu o cifră de afaceri de 1.479 milioane de euro, divizia transporturi rutiere a înregistrat o creștere de 16 procente (2021: 1.277 milioane de euro). Home Delivery a avut o evoluție similară cu cea din anul precedent, livrând aproximativ 1,53 milioane de expediții clienților casnici din Austria și Europa de Est (2021: 1,58 de milioane de expediții). Compania transmite că aceste creșteri au venit din tarifele mari de transport ale companiilor de transport maritim. Volumele de expediții ale DPD Austria, compania la care serviciul de coletărie Gebrüder Weiss deține calitatea de asociat, au rămas aproape constante: 66 de milioane de colete au fost transportate anul trecut (2021: 66,5 milioane).

În pofida situației economice dificile în contextul războiului din Ucraina, a problemei energetice și a inflației în creștere, Gebrüder Weiss și-a urmat consecvent strategia de investiții în 2022.

Gebrüder Weiss a investit 67 de milioane de euro în consolidarea propriei rețele anul trecut, precum și în extinderea internațională a filialelor și serviciilor. În acest demers, compania transmite că s-a concentrat pe Germania, Ungaria, România și SUA precum și pe Turcia și Georgia – ultimele două ca elemente centrale de legătură cu Coridorul Mijlociu, pe ruta căruia compania de logistică și-a extins conexiunile de transport spre Asia Centrală și China. 

Gebrüder Weiss anticipează că afacerile de logistică vor reveni la normal în 2023. Numărul expedițiilor este în prezent într-un ușor declin, iar tarifele pentru transportul aerian și maritim au scăzut din nou aproape de nivelul din 2019. În acest context, este de așteptat și o tendință descendentă a cifrei de afaceri. Ca urmare a situației geopolitice generale, este posibil să apară dificultăți suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *