Germania a importat mărfuri de miliarde de euro din Rusia în luna iulie. Statistica anunță, însă, că importurile au scăzut la jumătate

Adrian Tudor sept. 12, 2022 0 comentarii
petrolier

Germania a importat mărfuri din Rusia în valoare de 2,9 miliarde de euro în luna iulie, arată datele publicate astăzi de Biroul Federal de Statistică.

Valoarea importurilor a rămas ridicată din cauza creșterii prețurilor din domeniul energetic, pe fondul reducerii livrărilor de gaz rusesc. Potrivit datelor oficiale, valoarea importurilor a crescut cu 10,2 la sută față de luna iulie din 2021.

În iulie 2022, Germania a importat țiței și gaze naturale din Rusia în valoare de 1,4 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creștere cu 1,6 la sută față de anul trecut, notează Reuters.

Importurile de cocs și de produse petroliere rusești au fost evaluate la 500 de milioane de euro, în creștere cu 72,5 la sută. De asemenea, importurile de cărbune din Rusia și-au dublat valoarea, până la 300 de milioane de euro.

Pe de altă parte, deși valoarea importurilor din Rusia a crescut, cantitatea totală de mărfuri a scăzut cu 45,8 la sută în iulie, mai arată statistica.

În plus, și valoarea exporturilor germane către Rusia a scăzut cu 56,8 la sută, pe măsură ce Germania și-a întărit schimburile comerciale cu Statele Unite și cu vecinii săi, Franța și Țările de Jos.

sursa foto: MarineTraffic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *