Germania aprobă noi măsuri de economisire a energiei pentru iarna aceasta, inclusiv limitarea iluminatului public

Redacția aug. 24, 2022 0 comentarii
LED-Street-Light, iluminat public

Guvern german a aprobat măsuri de economisire a energiei în această iarnă, inclusiv limitarea iluminatului public, în vederea reducerii consumului de gaze, a anunţat miercuri Ministrul Economiei, Robert Habeck, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Per total, măsurile vor duce la economisirea energiei. Totuşi, nu la nivelul la care am putea spune: Este suficient, deocamdată”, le-a spus jurnaliştilor Habeck, după reuniunea Cabinetului. „Vom reduce folosirea gazelor cu aproximativ 2%-2,5%”, a adăugat oficialul.

Tot miercuri a fost adoptată legislaţia care prioritizează transportul materialelor şi echipamentelor esenţiale pentru producţia de energie pe calea ferată, în cazul în care scade şi mai mult nivelul Rinului şi este afectat transportul fluvial.

Obiectivul este asigurarea funcţionării centralelor electrice, rafinăriilor şi reţelelor de transport al energiei. Din cauza scăderii importurilor de gaze ruseşti, Germania foloseşte mai mult cărbune şi petrol.

Noua legislaţie se va aplica în următoarele şase luni pentru a se evita perturbările în economia germană în sezonul de iarnă, când gospodăriile au nevoie de o cantitate de gaze mai mare pentru încălzire, iar cererea pentru energie creşte.

În urma ploilor recente, nivelul apelor Rinului a crescut, dar ar urma să scadă din nou, fiind prognozată secetă în următoarele zile.

Sursa foto: Romaniansmartcity.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *