Germania face primul pas oficial către raționalizarea gazelor naturale, pe fondul disputei cu Rusia

Redacția mart. 30, 2022 0 comentarii
romgaz

Guvernul german a făcut primul pas oficial către raționalizarea gazelor, în timp ce se pregătește pentru o potențială oprire a livrărilor din Rusia din cauza unei dispute privind plățile, scrie Financial Times.

Mișcarea a fost declanșată de îngrijorarea germană că Rusia ar putea tăia livrările către țară și vecinii săi, deoarece resping eforturile Moscovei de a forța plata importurilor de gaze în ruble.

Oficialii ruși au declarat marți că Moscova nu va „furniza gaz gratuit” Europei, la o zi după ce țările G7 au respins în unanimitate directiva președintelui Vladimir Putin care impune plăți în ruble.

În cazul în care livrările sunt insuficiente și încercările mai puțin draconice de a reduce consumul nu funcționează, guvernul ar tăia anumite părți ale industriei germane din rețea și ar acorda un tratament preferențial gospodăriilor.

Chiar și fără întreruperi în aprovizionarea cu gaze rusești, rata inflației din Germania ar putea ajunge la 6,1% în acest an, au spus economiștii care consiliază guvernul german. În cazul în care importurile de energie din Rusia ar fi întrerupte, acestea ar crește la 7,5 și 9%.

Sursa foto: romgaz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.