Germania intră în recesiune. Economia „motorului european” a scăzut cu 0,3% în primul trimestru din 2023, după un declin de 0,5% în ultimul trimestru din 2022

Redacția mai 25, 2023 1 comentarii
germania, steag, drapel, berlin

Economia germană intră în recesiune, după ce s-a contractat ușor în primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele biroului de statistică, publicate joi, scrie Reuters.

Produsul intern brut a scăzut cu 0,3% în primul trimestru din 2023, după ajustări, au arătat datele. Scăderea din acest trimestru urmează unui declin de 0,5% în trimestrul patru din 2022. O recesiune este definită în mod obișnuit ca două trimestre succesive de contracție.

O estimare preliminară arătase că PIB-ul a stagnat în primul trimestru și că Germania a evitat o recesiune.

Inflația a continuat să fie o povară pentru economia germană la începutul anului, a precizat biroul de statistică. Acest lucru s-a reflectat în consumul gospodăriilor, care a scăzut cu 1,2% de la un trimestru la altul, după ajustările de preț, sezoniere și calendaristice.

În schimb, investițiile au crescut în primele trei luni ale anului, după o a doua jumătate slabă a anului 2022. Au existat, de asemenea, contribuții pozitive din partea comerțului.

Sursa foto: Unsplash / Maheshkumar Painam

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *