Germania spune că își poate înceta dependența de petrolul rusesc la sfârșitul verii

nord stream 2, gaze naturale, gazoduct, energie, rusia, germania, gazprom

Germania și-ar putea înceta dependența de petrolul rusesc până la sfârșitul verii, potrivit ultimului raport de securitate energetică al Ministerului Economiei, publicat duminică, scrie Bloomberg.

„Un embargo petrolier cu o perioadă de tranziție suficientă ar fi, prin urmare, gestionabil”, se spune în raport.

Miercuri, Bloomberg a raportat că Germania este pregătită să susțină o interdicție treptată a Uniunii Europene asupra petrolului rusesc.

Jörg Kukies, unul dintre cei mai apropiați consilieri ai cancelarului Olaf Scholz, a declarat că Berlinul este în favoarea unui embargo petrolier, dar are nevoie de „câteva luni” pentru a se pregăti pentru încetarea transporturilor de țiței rusesc, scrie Financial Times.

„Vrem să nu mai cumpărăm petrol rusesc, dar avem nevoie de puțin timp pentru a ne asigura că putem introduce alte surse de petrol în țara noastră”, a spus el pentru FT.

Guvernul a fost deja de acord cu un embargo al UE asupra cărbunelui rusesc și intenționează să fie independent de gazul rusesc până la jumătatea anului 2024.

Pentru a scăpa în continuare de gazul rusesc, guvernul federal lucrează îndeaproape cu statele pentru ca mai multe terminale plutitoare de GNL să funcționeze în următorii doi ani, potrivit raportului ministerului.

Comisia Europeană lucrează la un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza războiului său împotriva Ucrainei. Măsurile sunt de așteptat să vizeze petrolul rusesc, băncile rusești și belaruse, precum și mai multe persoane și companii.

Sursa foto: Nord-Stream.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *