Gigantul din consultanță în operațiuni energetice offshore ABL deschide o sucursală la Constanța

ABL Group energie eoliana offshore turbina eoliana Sursa foto: ABL Group

ABL, parte a companiei de consultanță energetică și marină ABL Group, listată la Oslo, cu afaceri anuale de 250 mlioane dolari, a deschis un nou birou în Constanța, România, pentru a sprijini piețele maritime și energetice offshore din Marea Neagră, relatează offshore-energy.

Potrivit companiei, biroul din România a fost următorul pas logic după ce primul birou regional a fost deschis în Bulgaria în 2003, urmat de un birou în Turcia.

Pe lângă furnizarea de servicii pentru piețele de petrol și gaze și maritime, ABL România este de asemenea așteptată să participe la planurile de creștere ale țării pentru energie regenerabilă și tehnologii de tranziție.

Ian Cummins, Director General Regional pentru ABL Europa și Africa de Vest, a comentat: „ABL a fost în fruntea sprijinirii unora dintre cei mai mari pași ai Mării Negre în dezvoltarea energiei, inclusiv primul proiect offshore de petrol și gaze din România în aproximativ 35 de ani, Proiectul de Dezvoltare a Gazelor Midia. „Lansarea ABL România cimentează angajamentul nostru față de livrarea și operațiunile sigure și durabile ale infrastructurii de petrol și gaze a țării, extinzând în același timp oferta noastră diversă de inginerie și consultanță pentru a sprijini tranziția României către un viitor net zero.”

Condus de directorul Alexander Shterev, inspector principal al ABL Bulgaria, în calitate de manager, cu sprijinul managerului de țară al ABL Bulgaria, Lyubomir Djambazov, biroul va oferi servicii tehnice, cum ar fi due diligence tehnică offshore, inspecții platforme și mutare platforme, inspecții și anchete marine, anchetă de garanție navală, consultanță pentru energie regenerabilă, servicii maritime, inclusiv consultanță în porturi și inginerie de tranziție energetică, inclusiv expertiză în tehnologia de captare a carbonului.

„România este o piață importantă pentru dezvoltarea energiei regenerabile în Marea Neagră. Pe lângă faptul că are un potențial de resurse naturale favorabil, guvernul său recunoaște importanța critică a diversificării mixului său energetic atât pentru securitatea energetică națională, cât și internațională. Prin urmare, a sancționat politicile de sprijin pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Având în vedere că eolianul, solarul fotovoltaic, CCUS și hidrogenul sunt analizate în mod activ, avem serviciile și antecedentele necesare pentru a sprijini România în ambițiile sale net zero”, a declarat RV Ahilan, Chief Energy Transition Officer la ABL Group.

România are exploatare offshore de gaze și petrol, prin Petrom, de decenii. De trei ani, are o nouă operațiune offshore în gaze, prin BSOG.

Cel mai așteptat proiect, Neptun Deep, care ar putea asigura o producție anuală de 7 miliarde de metri cubi de gaze, este așteptat să înceapă în 2027.

Sursa foto: ABL Group

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *