Gigantul Google, nevoit să își schimbe regulile în Europa: Dezvoltatorii de aplicaţii pentru Android vor putea folosi sisteme terţe de plată în Spaţiul Economic European

google-telefon-samsung-pexels Foto: Telefon Samgung / Pexels

Forţat de noua legislaţie europeană, Google se vede nevoit să dea voie dezvoltatorilor să folosească şi alte sisteme de plată, însă o face cu propriile condiţii şi limitări, care s-ar putea să nu fie pe placul autorităţilor, transmite News.ro.

Dezvoltatorii de aplicaţii pentru Android vor putea folosi sisteme terţe de plată în Spaţiul Economic European, care include 27 de ţări, printre care se numără şi România.

Însă, noua regulă este va fi valabilă doar pentru aplicaţii, nu şi pentru jocuri, care în mod tradiţional şi în special pe Android generează venituri mai mari şi, automat, plătesc comisioane mai mari către Google.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

De asemenea, Google va opri comision şi din tranzacţiile realizate cu alte sisteme de plăţi, iar acesta va fi mai mic cu doar 3% decât comisionul pentru plăţile făcute cu sistemul pus la dispoziţie de Google.

În mod normal, Google opreşte 15% de la dezvoltatorii care au venituri de sub un milion de dolari pe an şi 30% de la cei care trec de un milion de dolari venituri anuale. Asta înseamnă că, pentru tranzacţiile cu sistemele terţe de plată, comisioanele vor fi de 12% respectiv 27%.

Cele trei procente diferenţă lasă o marjă extrem de mică de manevră pentru companiile care ar încerca să concureze cu sistemul de plată Google, ceea ce este o avantajare clară a propriului sistem de plată şi o obstrucţionare a viitorilor competitori.

Google este forţat să ia această măsură de legislaţia DMA (Digital Markets Act) adoptată recent. Însă, în condiţiile în care autorităţile nu sunt mulţumite de modul în care Google interpretează legea, ar putea aplica prevederile privind nerespectarea acesteia, ceea ce înseamnă amenzi de 10% din veniturile globale sau chiar de 20% în cazul încălcărilor repetate.