Gigantul Tesla deschide prima stație de încărcare pentru mașini electrice din România, la Timișoara

Alina Bratu mart. 30, 2021 0 comentarii
statie incarcare, Tesla, Timisoara

Prima stație de încărcare pentru mașini electrice din România a gigantului Tesla va fi deschisă luna viitoare la Timișoara. Urmează să fie inaugurate stații și în București, Sibiu și Pitești, tot în acest an.

Stația din Timișoara este localizată în zona centrală a orașului, mai precis pe bulevarul Revoluției din 1989, numărul 5, în fața hotelului Continental. Stația va avea șase posturi de încărcare rapidă. Lucrările vor fi finalizate în luna aprilie.

„Tesla și-a deschis o reprezentanță la noi în țară. Este o dovadă clară că vor să intre puternic în piața din România, ceea ce aveam nevoie”, a declarat antreprenorul Radu Benea pentru Economedia.

Până acum  proprietarii de mașini electrice Tesla își puteau alimenta vehiculele la stațiile electrice de la supermarketuri sau acasă cu ajutorul unui charger, însă în curând ei vor putea face acest lucru în doar 30 de minute cu ajutorul acestor stații, iar șoferul poate conduce 300 de kilometri până la următorul ciclu de încărcare.

„Mașinile electrice sunt viitorul, vedem și în mașinile de curse asta. Sunt mașini fiabile și foarte puternice. Problema lor încă este autonomia, dar odată cu o infrastructură adecvată numarul mașinilor electrice va crește”, a adăugat Radu Benea.

Acest lucru deja se vede. Numai la Timișoara anul acesta au fost înregistrate 1.300 de mașini hybrid sau electrice la Direcția Fiscală, față de 500 până în decembrie 2020.

Tesla va mai avea stații de încărcare în București, pe șoseaua Pipera, la intersecția cu strada Moeciu. Va mai exista un punct de încărcare în Pitești, în zona parcului orăşenesc Expo, situat în cartierul Calea Bucureşti. O stație a gigantului auto va fi amplasată și în Sibiu, pe șoseaua Alba Iulia, în zona parcului Petofi Sandor.

Tesla precizează pe site că următoarele stații de încărcare sunt preconizate a fi inaugurate în trimestrul II al anului.

Translated from Romanian by Ovidiu Harfas

Sursa foto: Economedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *