Globalworth va dezvolta, în parteneriat, un proiect logistic în Ștefănești pe 45.000 mp de teren și va cumpăra altul în Chitila. Dezvoltatorul intră pe piața small business units

Business Park Chitila (3)

Globalworth va prelua, în parteneriat cu CATTED, va prelua un teren de aproximativ 45.000 mp în Ștefănești, și va prelua un proiect logistic de small business units dezvoltat anterior de către CATTED în Chitila. De altfel, cele două companii au un parteneriat în care Globalworth este acționar majoritar.

Eforturile celor două companii vor fi concentrate pe spații de depozitare în format inteligent, flexibil, cu servicii suport complet integrate și cu susținerea unei comunități de business avansate în Ștefănești și Chitila. Urmărind diversificarea portofoliului, Globalworth se va axa alături de noul partener pe unități de afaceri mici („small business units”) și va dezvolta un concept relativ nou pe piața din România, oferind o mai mare flexibilitate de utilizare și capacitate de extindere față de depozitele logistice clasice.

Cele două proiecte cu care începe colaborarea sunt situate în două zone extrem de bine conectate la infrastructura Bucureștiului, capitala rămânând unul dintre principalele hub-uri de producție si servicii de logistică din țară.

Business Park Ștefănești este localizat în zona de nord a Bucureștiului, cu acces facil la Centura Bucureștiului. Zona permite conexiunea rapidă cu centrul Bucureștiului prin autostrada A2. Proiectul va cuprinde 3 facilități industriale care totalizează o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, dispuse pe un teren de 45.000 mp. Împreună, cele 3 clădiri vor oferi până la 24 unități de închiriat, cu suprafețe de depozitare de la 500 la 1.500 mp. Fiecare modul dispune de cel puțin 1 drive-in, cât și o rampă de andocare.

Business Park Chitila e amplasat în zona de nord – vest a Bucureștiului, cu acces direct la Centură și beneficiază de asemenea de conexiune rapidă cu centrul capitalei, cât și cu autostrada A1 și drumul național DN7. Proiectul are 13 clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 7.000 mp, dispuse pe un teren de 18.100 mp. Cele 13 hale dispun de spații de depozitare cuprinse între 200 și 600 mp și de spații de birouri cu suprafețe cuprinse între 50 și 180 mp.

“Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie ușoară a Globalworth, se dezvoltă în continuare. După progresul avut în urma creșterii industriei e-commerce, am identificat un nou target cu mare potențial: companiile mici și mijlocii care caută spații moderne de depozitare. Găsirea unui partener de încredere, CATTED, ne-a încurajat să investim în această nouă direcție și sperăm ca unitățile deja existente, precum și cele pe care urmează să le dezvoltăm împreună să răspundă nevoilor acestor companii. Suntem convinși că modelul de business CATTED este unul de succes, rezultate atinse până acum vorbesc de la sine, și abia așteptăm să lucrăm împreună și să ne consolidăm prezența pe piață. Având în portofoliul nostru și small business units, vom putea oferi o gamă largă de spații moderne adaptate nevoilor companiilor care operează în România, ceea ce reprezintă unul dintre principalele noastre scopuri”, a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

La finalul anului 2021, portofoliul Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie ușoară a Globalworth, se întinde pe o suprafață de peste 261.000 mp, cu un grad de ocupare de peste 95%, în diferite zone din România, cum ar fi Arad, București, Constanța, Oradea, Pitești și Timișoara. Printre proiectele care consolidează activitățile de logistică și ale companiei se numără Pitești Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanța Business Park, Business Park Chitila, Business Park Ștefănești, Timișoara Industrial Park, Industrial Park West Arad și Industrial Park West Oradea.

”Viziunea CATTED este de a respecta tradiția lucrului bine făcut pentru viitorul îndepărtat. În această viziune ne-am întâlnit cu noul nostru partener. Avem siguranța că prin acest parteneriat cu Globalworth, vom dezvolta si oferi pieții românești parcuri logistice si comunității de business conform cu standarde avansate, care, în mod util și concret, oferă viitorilor nostri chiriasi rezultatele dorite. Planul strategic de dezvoltare pe care se bazează parteneriatul nostru, deschide un nou drum pentru dezvoltarea unei retele nationale de parcuri logistice focusate pe small business units. Beneficiile reale pe care le oferim vor susține dezvoltarea chiriașilor noștri. Venim în întâmpinarea lor și oferim transparența și un parteneriat win-win. Alături de Globalworth vom crea parcuri logistice performante, așa cum ne doream pentru România, a adăugat Tudor Cobalaș, Business Developer, CATTED.

Globalworth este o companie imobiliară, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3,2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2021. Aproximativ 95,9% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 660 de companii naționale și multinaționale.

În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Sursa foto: Globalworth

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *