Goldman Sachs se pregătește să concedieze aproape 4.000 de angajați

Redacția dec. 17, 2022 0 comentarii
Goldman Sachs birouri

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, se pregătește să concedieze până la 3.900 de angajați începând cu luna ianuarie, în timp ce directorul general David Solomon încearcă să crească profitabilitatea băncii pe fondul unor vremuri grele din punct de vedere economic, scrie Financial Times.

Planurile sunt încă în curs de elaborare și este posibil ca ținta actuală pentru o reducere de „până la 8%” din cei 49.000 de angajați la nivel global dacă perspectivele de afaceri se îmbunătățesc, potrivit surselor Financial Times.

Wall Street se confruntă cu o reducere drastică a activității de încheiere de tranzacții și a piețelor de capital, după un an 2021 excepțional care a dus la o creștere mare a angajărilor și la bonusuri mari. Onorariile băncilor de investiții au scăzut cu 35% în anul în curs, potrivit datelor Refinitiv.

Goldman se află sub o presiune deosebită pentru a îmbunătăți marjele, deoarece Solomon încearcă să îmbunătățească evaluarea bursieră a băncii, care a rămas ani de zile în urma unor colegi precum Morgan Stanley.

Banca a anunțat o revizuire majoră în octombrie, care a inclus o fuziune a diviziei de investiții bancare și a celei de tranzacționare, precum și o retragere din serviciile bancare pentru consumatori, ca urmare a criticilor investitorilor privind pierderile și costurile în creștere.

Reducerea cheltuielilor este esențială pentru bancă, după ce profitul net a scăzut cu 44% în primele nouă luni ale anului, ceea ce a făcut ca banca să nu-și atingă obiectivul crucial de 14% de rentabilitate a capitalului tangibil, o măsură a profitabilității.

Acțiunile au scăzut cu aproape 10% în acest an.

Banca a fost într-o perioadă în care a deschis drumul angajărilor, iar numărul acestora a sărit la 49.100 în 2022, de la 38.300 la sfârșitul anului 2019.

Sursa foto: GoldmanSachs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *