Google a investit 1 miliard de dolari în operatorul bursei din Chicago şi a încheiat un acord separat cu acesta în domeniul cloud

google, sediu Sursa foto: Pixabay

Google, divizie a grupului Alphabet, a investit 1 miliard de dolari în CME Group şi a încheiat un acord separat pentru transferarea în cloud a sistemelor de tranzacţionare ale operatorului bursei din Chicago, au anunţat joi cele două companii, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Potrivit acordului de parteneriat pe 10 ani, operatorul bursier va începe anul viitor să îşi transfere infrastructura tehnologică în Google Cloud.

Acordul cu CME marchează un mare câştig pentru afacerea cu sisteme cloud a Google, care concurează cu Amazon.com şi Microsoft pentru contracte mari şi profitabile de la companii din topul Fortune 500.

Acordul oferă Google, de asemenea, un punct de sprijin în sectorul serviciilor financiare, care începe să investească sume mari în serviciile de cloud computing.

Investiţia de capital de 1 miliard de dolari a Google a fost sub formă de acţiuni preferenţiale convertibile ale CME, fără drept de vot, au adăugat companiile.

Parteneriatul cu Google ar ajuta CME să ofere acces uşor pentru mai mulţi participanţi pe piaţă, să optimizeze costurile şi să eficientizeze infrastructura IT şi alte operaţiuni, au spus companiile.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *