Google va pune pe pauză generarea de imagini ale oamenilor de către modelul Gemini AI / Compania va lansa în curând o versiune îmbunătățită

Gemini Google

Google spune că pune pe pauză posibilitatea ca inteligența artificială Gemini să genereze imagini ale oamenilor, după ce s-a constatat că instrumentul a generat imagini istorice inexacte. Gemini a creat imagini diverse ale părinților fondatori ai SUA și ale soldaților germani din epoca nazistă, în ceea ce părea a fi o încercare de a submina stereotipurile de gen și rasiale întâlnite în AI generativă, scrie The Verge.

“Lucrăm deja pentru a rezolva problemele recente cu funcția de generare de imagini a Gemini”, spune Google într-o declarație postată pe X. “În timp ce facem acest lucru, vom întrerupe generarea de imagini ale oamenilor și vom relansa în curând o versiune îmbunătățită.”

Decizia Google de a întrerupe generarea de imagini ale oamenilor în Gemini vine la mai puțin de 24 de ore după ce compania și-a cerut scuze pentru inexactitățile din unele imagini istorice generate de modelul său de inteligență artificială. Unii utilizatori Gemini au solicitat imagini ale unor grupuri sau figuri istorice precum Părinții Fondatori ai Statele Unite și au găsit în rezultate persoane non-albe generate de AI. Acest lucru a dus la apariția unor teorii ale conspirației online conform cărora Google evită în mod intenționat să înfățișeze persoane albe.

Google a început să ofere generarea de imagini prin Gemini (fostul Bard) la începutul acestei luni, în încercarea de a concura cu OpenAI și Copilot de la Microsoft.

Compania Google a Alphabet  a declarat joi că va lansa în curând o versiune îmbunătățită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *