Microîntreprinderile din judeţul Mureş au posibilitatea accesării unor granturi cu valori cuprinse între 50.000 şi 300.000 de euro, prin Programul Tranziţie Justă (PTJ) 2021-2027, au anunţat, marţi, la Târgu Mureş, reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în cadrul unui eveniment de informare la care au participat aproximativ 100 de întreprinderi mici şi mijlocii, transmite Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
„Astăzi, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a prezentat la Târgu Mureş detaliile apelului de proiecte lansat în cadrul Programului Tranziţie Justă 2021-2027. Microîntreprinderile pot beneficia de granturi nerambursabile cuprinse între 50.000 şi 300.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii. Pentru judeţul Mureş sunt disponibile 22,3 milioane de euro. Am încredere că antreprenorii din judeţ vor răspunde pozitiv acestei şanse de dezvoltare”, a declarat presei preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc.
Evenimentul de informare pentru firmele din judeţul Mureş a fost organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar pentru implementarea PTJ la nivelul Regiunii Centru, în colaborare cu Consiliul Judeţean Mureş şi Camera de Comerţ şi Industrie Mureş, cu ocazia lansării apelului de cereri de finanţare pentru „Creşterea durabilă a microîntreprinderilor şi crearea de locuri de muncă”.
Detalii suplimentare despre program şi condiţii de finanţare
Organizatorii au prezentat condiţiile de finanţare specifice apelului prin intermediul căruia se acordă microîntreprinderilor granturi cu valori cuprinse între 50.000 şi 300.000 de euro, oportunităţile de finanţare disponibile pentru mediul de afaceri, precum şi serviciile de sprijin pentru mediul de afaceri oferite de ADR Centru.
„Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a fost alături de partenerii locali la un eveniment dedicat Programului Tranziţie Justă, un instrument esenţial pentru sprijinirea microîntreprinderilor, crearea de noi locuri de muncă şi revitalizarea zonelor afectate de restructurare industrială. Acest program aduce oportunităţi reale pentru antreprenoriatul local, contribuind la transformarea ideilor în afaceri sustenabile şi la întărirea coeziunii economice şi sociale în judeţ. Instituţia Prefectului se angajează să susţină activ implementarea acestui program, prin colaborare cu autorităţile locale şi centrale, astfel încât fondurile disponibile să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele şi să fie gestionate eficient şi transparent”, a arătat prefectul judeţului Mureş, Barabási Antal-Szabolcs, în cadrul întâlnirii.
Cererile de finanţare pentru „Creşterea durabilă a microîntreprinderilor şi crearea de locuri de muncă” se depun în sistemul informatic MySMIS 2021/SMIS2021+ în perioada 1 iulie 2025 – 1 septembrie 2025, ora 23:30, alocarea indicativă pentru judeţul Mureş fiind de 22.374.330 de euro.
Potrivit ADR Centru, judeţul Mureş dispune de o alocare totală de 245,2 milioane de euro prin intermediul Programului Tranziţie Justă 2021-2027 pentru dezvoltarea întreprinderilor şi a antreprenoriatului, sprijinirea tranziţiei forţei de muncă, energie verde accesibilă şi mobilitate nepoluantă, sprijin pentru ecologizarea şi reconversia imobilelor afectate de activităţi economice în declin sau în transformare şi investiţii productive în întreprinderi mari, cu includerea prealabilă a acestora în planurile teritoriale aferente judeţelor vizate prin program.