Grecia anunță deschiderea sezonului turistic luna viitoare. Ministrul de resort, în Parlamentul grec: “Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului”

G4Media apr. 10, 2021 0 comentarii
vara mare concediu grecia sursa G4Media

“Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului”, a declarat ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, în Parlamentul grec, cu privire la planul guvernului pentru redeschiderea sectorului turistic, pe fondul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus care a afectat toate țările europene.

Pe tot parcursul discursului său în fața parlamentarilor greci, Teocharis a spus că, pentru a deschide ușile turiștilor internaționali în acest an în siguranță, ministerul pe care îl conduce implementează un plan care are următoarele cinci linii de apărare:

  • Pasagerii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului Coronavirus la sosirea lor.
  • Activarea sistemului de control aleatoriu la frontieră.
  • Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.
  • Vaccinările lucrătorilor, care va începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile este finalizată.
  • Urmărirea respectării cu strictețe a protocoalelor de sănătate.

„Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător”, a spus ministrul turismului din Grecia, adăugând că „Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”.

Guvernul Greciei continuă să își păstreze deocamdată majoritatea restricțiilor pentru a preveni creșterea numărului de infecții cu COVID-19.

Totuși, autoritățile țării cred că vaccinarea continuă va contribui la restabilirea sectorului turistic până la jumătatea lunii mai, transmite SchengenVisaInfo.com.

Situația din Grecia

Grecia a raportat 281.570 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 8.532 de decese, de la începutul focarului de coronavirus.

Luna trecută, ministrul turismului din Grecia a insistat că țara ar trebui să primească toți cetățenii care au luat vaccinul împotriva bolii Coronavirus și cei care prezintă un rezultat negativ al testului COVID-19.

Certificat digital de vaccinare

Grecia se numără printre primele țări europene care au susținut și lansat un certificat digital de vaccinare pentru persoanele care au luat cele două doze de vaccin împotriva bolii.

Inițiativa a fost confirmată de ministrul guvernării digitale Kyriakos Pierrakakis.

În același timp, autoritățile țării au dezvăluit că își propun să-și vaccineze majoritatea cetățenilor până în vară pentru a reînvia industria turismului și a ușura procesul de călătorie.

În aprilie anul trecut, SchengenVisainfo.com a avertizat că rezultatul testului COVID-19 și documentele de vaccinare vor fi două cerințe obligatorii principale pentru a intra pe teritoriul zonei Schengen.

Un astfel de anunț a fost confirmat de un oficial al UE.

Sursă: SchengenVisainfo.com

sursa G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *