Grecia: Incendiile nu au afectat semnificativ rezervările de servicii turistice

grecia, vacanta, turism, santorini

Ştirile privind incendiile au avut un efect temporar asupra rezervărilor de servicii turistice în Grecia, apreciază analiştii din industria elenă a turismului, a informat publicaţia Kathimerini, citată de Agerpres.

Rezervările pentru vacanţe în Grecia la finalul lunii august şi în septembrie sunt în creştere, ceea ce i-a determinat pe analişti să estimeze că în acest an veniturile din turism vor ajunge la 50% din nivelul înregistrat în 2019, înaintea pandemiei de COVID-19.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la 4,6 miliarde de euro, faţă de 18,2 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale. În aceste condiţii, PIB-ul Greciei a suferit o contracţie de 8% anul trecut.

Conform informaţiilor publicate duminică de Protecţia Civilă din Grecia, pericolul de incendiu rămâne “ridicat spre foarte ridicat”. Numeroase zone din jurul capitalei Atena, precum şi din sudul insulei Evia şi din nordul Peninsulei Peloponez sunt extrem de expuse pericolului de noi incendii. În aceste zone vegetaţia este foarte uscată, iar vântul care bate cu putere poate transforma orice mic focar într-un incendiu de amploare.

Conform datelor Ministerului elen al Turismului, în iulie au sosit peste 2,36 milioane de turişti, iar de la începutul sezonului turistic, în mai, au fost 3,7 milioane de vizitatori, a informat Kathimerini. În iulie 2019 au fost 3,6 milioane de turişti iar în iulie 2020, 1,4 milioane de vizitatori.

Sofia Zaharaki, adjunctul ministrul elen al Turismului, anunţa recent că anul trecut numărul de turişti a scăzut cu 78,2%, la 7,4 milioane, faţă de 34 milioane în 2019.

Guvernul de la Atena se aşteaptă ca, în urma succesului campaniei de vaccinare, sosirile de turişti din acest an să ajungă la jumătatea nivelului înregistrat în 2019.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează un angajat din cinci.

Sursa foto: Pexels/Aleksandar Pasaric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *