Grecia pune la bătaie fonduri de 330 de milioane, pentru a sprijini redeschiderea restaurantelor și barurilor

Redacția apr. 4, 2021 0 comentarii
grecia coronavirus

Grecia va oferi finanţare suplimentară de aproximativ 330 milioane de euro pentru restaurantele şi barurile afectate în ultimele luni de restricţii impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19). Banii vin cu scopul de a-i ajuta pe proprietari să redeschidă în următoarele săptămâni, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, transmite Reuters. Sectorul turistic este unul vital pentru greci- aduce 20% din Produsul Intern Brut al țării şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane, scrie Agerpres.

Peste 70.000 de restaurante, baruri şi cafenele au fost închise din noiembrie, când au fost impuse restricţii dure pentru a stopa al doilea val al pandemiei, notează Agerpres. Asociaţiile din industria ospitalităţii estimează că unul din cinci localuri nu va putea să se redeschidă înaintea sezonului turistic de vară. Oficialii guvernamentali au anunţat luna trecută că restaurantele s-ar putea deschide spre finalul lunii aprilie, înainte de planificata deschidere a sezonului turistic de vară, la mijlocul lunii mai.

Guvernul de la Atena a sprijinit sectorul turismului cu împrumuturi ieftine şi alte granturi, evaluate la un miliard de euro. Pe măsură ce campania de vaccinare face progrese, Guvernul de la Atena intenţionează să permită luarea mesei în aer liber în luna aprilie şi de asemenea să repornească sectorul turistic, care este responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut al Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Grecia, una dintre destinațiile favorite ale românilor, deschide sezonul turistic încă din aprile, a anunțat Ministrul Turismului din Grecia, Harry Theoharis, prezent în România în martie. Oficialul și-a exprimat speranța ca turismul să coexiste cu pandemia. Aflați totuși încă în plină criză sanitară, grecii s-au declarat precauți și anunță că cei care doresc să își facă vacanța în statul elen nu intră aici necondiționat. Opțiuni: certificat de vaccinare împotriva COVID, dovada faptului că turistul a trecut prin boală, rezultatul negativ al unui test PCR.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.