Grecia va dubla în septembrie subvențiile pentru facturile la energie la 1,9 miliarde euro

Redacția aug. 23, 2022 0 comentarii
bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Grecia va dubla în septembrie subvenţiile pentru facturile la energie, la 1,9 miliarde de euro, extinzând sprijinul financiar introdus în 2021 pentru a-i proteja pe consumatori de creşterea preţurilor, a anunţat marţi ministrul Energiei, Kostas Skrekas, citat de Reuters și transmis de Agerpres.

La fel ca multe alte state ale Uniunii Europene, Grecia se confruntă cu o creştere semnificativă a facturilor la electricitate, apărută ca urmare a exploziei preţurilor la gazele naturale, în condiţiile în care războiul din Ucraina şi sancţiunile europene impuse Rusiei au generat îngrijorări cu privire la securitatea livrărilor de gaze.

Noile subvenţii, care vor fi încorporate în facturile la energie, vor absorbi până la 94% din creşterea facturilor lunare la energie pentru gospodării şi 89% pentru IMM-uri, a anunţat ministrul Energiei.

Subvenţia se va situa în septembrie la 639 euro per MWh pentru consumul lunar de energie al unei gospodării, faţă de 337 euro per MWh în august, a explicat Skrekas.

Acesta a adăugat: „Suntem decişi să continuăm politica de protejare a consumatorilor, care este posibilă datorită unei politici economice eficiente şi prudente”.

„Actualul război din Ucraina înrăutăţeşte dramatic criza energiei”, a avertizat Skrekas.

Până acum, Guvernul de la Atena a cheltuit aproximativ opt miliarde de euro pentru subvenţii şi alte măsuri de sprijin destinate să ajute gospodăriile, companiile şi fermierii să îşi plătească facturile la electricitate şi gaze.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *