Grindeanu mai dă o șansă Aktor: Dacă lotul 3 de pe Autostrada București Sud ajunge la 50% în mai-iunie, contractul nu se reziliază

Aktor Lot 3 A0

Misiune aproape imposibilă pentru constructorul lotului 3 al Autostrăzii A0 București Sud care trebuie să ajungă la 50% execuție până în „mai-iunie”, în caz contrar, contractul pentru lotul A1 – Bragadiru va fi reziliat, a transmis miercuri, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Grecii de la Aktor sunt la 32-33% execuție pe lotul 3 (18 kilometri), deci pentru a ajunge la stadiul fizic de execuție de 50% ar trebui să construiască în doar 3 luni cât au lucrat în doi ani, ceea ce, pe actuala mobilizare, este extrem de dificil.

Sorin Grindeanu a verificat miercuri șantierul lotului 2 Alsim Alarko de pe A0 Sud, lotul de 16 kilometri fiind la aproximativ 72%, în grafic pentru deschiderea în această vară. Pentru lotul 1 (Autostrada Soarelui – Vidra) finalizarea lucrărilor va fi la sfârșitul toamnei.

„Am venit astăzi cu colegii de la CNAIR și cu domnul Ambasador al Turciei pentru a vedea cum se desfășoară lucrările pe A 0 Sud, pe cele două loturi pe care o companie din Turcia le-a câștigat în 2019 și care trebuie să fie finalizate până la sfârșitul anului. Lotul 2 (n.r Bragadiru -Vidra) pe care ne aflăm trebuie să fie gata în această vară, celălalt, lotul 1 în toamna târzie, dar până la sfârșitul anului toți cei 33 de kilometri care reprezintă cele două loturi. Lotul 1 e 61 %, Lotul 2 e la 72 % execuție. E foarte important să dăm drumul legăturii pe A 0 Sud pe cele două loturi, iar în aprilie 2024 pe lotul 3. Aici lucrurile nu sunt în grafic, au termen până în primăvara anului viitor, dacă merg ca și până acum nu vor respecta termenul. Nu vom ezita să luăm decizii dacă graficul nu va fi respectat. Trebuie să se ducă la 50 % în mai-iunie pentru ca în aprilie 2024 să facă cealaltă jumătate”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Comentarii

  1. De ce AKTOR mai este admisa la licitații ? De ce mai este declarat câștigător cand se știe ca nu respectă graficele de executie ?

  2. Trebuie obiectivitate. Dacă au fost probleme de arheologie șah utilități atunci da răbdare, dar dacă nu sunt scuze atunci AFARA SI NICIODATA ADMISI LA ALTE LICITATII

  3. Cum naiba sunt probleme cu “arheologia” doar la Aktor si Pizzarotti. UMB de ce naiba nu are probleme si le face chiar mai repede. Hai sa fim seriosi. S-a cam dezumflat si asta cu multinationalele care sunt performante bla bla.

  4. Suntem aproape de jumătatea lui iulie.
    Au ajuns oare la 50%? Dl. Grindeanu, ați promis ceva. Mai trăiți? Sau sunteți preocupat de soarta azilelor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *