Grindeanu: Podul peste Dunăre de la Brăila va fi inaugurat pe 27 iunie. „Trimit invitație ministrului transporturilor din Italia să vină la deschidere”

Pod Brăila aprilie 2023 API

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis pe 27 iunie, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. La inaugurarea stabilită pentru sfârșitul lunii iunie a fost invitat și ministrul transporturilor din Italia, constructorul principal fiind WeBuild (Astaldi), o companie din Italia cu contracte de miliarde de euro la CNAIR și CFR Infrastructură.

„Fac un anunț ca să fie presiunea și mai mare pe ei (WeBuild/Astaldi). În iunie, cine o fi ministru și prim ministru, pe 27 iunie se va inaugura Podul de la Brăila pe varianta scurtă Măcin, în județul Tulcea urmând ca varianta Jijila să fie Plus, minus câteva zile, de asta fac și anunțul public. Este angajamentul pe care ei l-au luat. Vreau să vă anunț, dar de data asta am spus că trimit în numele ministerului invitație omologului meu să vină la inaugurare”, a transmis Grindeanu.

Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019. Investiția de aproximativ 500 milioane euro presupune și amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. Vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

UMB se apropie de 50% pe Drumul Expres Brăila – Galați, dar șansele de inaugurare până la sfârșitul anului sunt destul de mici pentru că de-abia au început lucrările la viaductul-mamut de 1,7 kilometri peste Siret și calea ferată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *