Grindeanu spune că la Centura Tecuci se lucrează de 13 ani şi este un „record absolut” / Tot de 13 ani se lucrează şi pe Centura Bucureşti şi tot nu e terminată, iar Autostrada Transilvania a început acum aproape 18 ani

Centura Tecuci

Şantierul centurii municipiului Tecuci va fi primul obiectiv monitorizat cu ajutorul dronelor, întârzierea fiind un ,,record absolut” pentru că se lucrează de 13 ani, a anunţat la Galaţi, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.  Centura Tecuci are aproape 7 kilometri şi este la al treilea constructor, asocierea Mavgo Holding-Aqua Parc care a preluat lucrarea la 58 % şi a realizat aproape 20 % în cadrul noului proiect.  ,,Am venit aici şi cu directorul general CNAIR (n.r. Cristian Pistol) care a prezentat stadiul proiectelor. Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor, recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci, şi am înţeles că e un record absolut. Mi-au comunicat, şi vă spun lucrul acesta pentru că vreau să-l fac public, că în luna mai este termen de finalizare. I-am informat, la rândul meu, că pe proiectul pe care l-am anunţat, acela de a urmări şantierele din ţară cu drone direct, primul proiect pe care o să-l urmăresc şi o să-l vedem live pe site-ul ministerului transporturilor o să fie acesta, pentru că asta este ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze, zici că a fost Centura Parisului nu centura de la Tecuci” a spus Grindeanu.

Din păcate, Centura Tecuci nu este chiar un ,,record absolut” în România chiar dacă lucrarea, privită ca proiect distinct, este relativ simplă. Îi reamintim ministrului Grindeanu că, la Autostrada Transilvania (Braşov – Borş, în varianta iniţială) se lucrează de aproape 18 ani, de la semnarea primului contract cu Bechtel, iar pe Centura Capitalei primele lucrări de lărgire pentru sectorul de nord au început prin 2007 şi tot nu sunt recepţionate. În fapt, mai puţin de jumătate din cei 70 de kilometri ai centurii încă nu sunt lărgiţi la 4 benzi.

Alte proiecte la CNAIR care nu sunt gata nici după un deceniu de la primele contracte/sunt Pasajul de la Micălaca, pe Centura Aradului şi reabilitarea unui tronson de 50 de kilometri de pe DN 6 Alexandria – Craiova.

Comentarii

 1. Cauti moştenirile!
  Spune simplu:
  De 32 de ani clasa politica a furat!
  Si fura in continuare!

  Am scris de O mie ori!
  Faceti cei 38 km de drum interjudetean Campina -Sacele!
  Si conexiunile cu DN1 şi DN1A!
  In 10 luni ar fi gata!
  Si in fiecare weekend ați scăpa de 500.000 de injuraturi româneşti!
  Considerand ca fiecare roman va injura de 5 ori cand merge pe “Autostrada’ Valea Prahovei!

 2. “Recordurilor, recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci, şi am înţeles că e un record absolut. Mi-au comunicat, şi vă spun lucrul acesta pentru că vreau să-l fac public, că în luna mai este termen de finalizare.”
  Ai fost prim-ministru sase luni, n-ai cerut situatia in detaliu a fiecarui proiect de la Transporturi? Sau nu suflai in fata lui Cuc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.