Grindeanu: TAROM trebuie să primească până la sfârșitul lunii ajutorul de 80 de milioane de Euro de la Comisia Europeană. Întâlnire cu investitorii emiratezi pe tema Tarom, joi, la București

tarom Sursa foto: Facebook/Tarom

TAROM ar putea primi până la sfârșitul lunii ajutorul de 80 de milioane de Euro de la Comisia Europeană, a anunțat, miercuri, 24 aprilie la Aeroportul Internațional Delta Dunării -Tulcea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Totodată, ministrul Grindeanu a mai anunțat că, mâine la București este așteptată o delegație din Emiratele Arabe Unite pentru discuții despre eventuale investiții emirateze :

,,Tarom trebuie să primească până la sfârșitul lunii acel ajutor de la Comisia Europeană. Tarom nu este într-o formă economică de invidiat. Și dacă nu v-o spun eu, o știți foarte bine. Tarom trebuie să găsească după această etapă care, sper eu se va încheia în perioada imediat următoare, odată cu primirea acelui ajutor de la Comisia Europeană, să intre într-o etapă de reorganizare economică. Asta va însemna decizii care nu sunt foarte aplaudate, dar absolut necesare dacă vrem să salvăm Tarom.” a transmis Grindeanu.

Pentru salvarea TAROM se caută soluții de parteneriat cu potențiali investitori din Emiratele Arabe Unite, o continuare a discuțiilor de săptămâna trecută, a mai transmis Grindeanu :

,,Mâine avem o comisie mixtă la București, oamenii de afaceri din Emirate, un follow up după vizita noastră de săptămâna trecută, încercăm să găsim soluții pentru Tarom : „Pe noi ce ne interesează este să scotem Tarom din această zona nefericită economic care, la rândul ei, are efecte în calitatea serviciilor pe care vrem să le îmbunătățim. Statul nu poate veni cu un ajutor de stat pentru că ceilalți jucători ar reclama. Și atunci trebuie să găsești investitori. Căutăm acest lucru și sper să și găsim. Luna aceasta ne va transmite acord și pe finalul lunii aprilie se va primi ajutorul de la Comisia Europeană de care se vorbește de aproape 3 ani de zile. Tarom are nevoie de mai mult pentru a se înscrie pe un trend ascendent. Căutăm soluții în a îmbunătăți serviciile Tarom”, explica, săptămâna trecută, în Qatar, ministrul Transporturilor  întrebat dacă au existat discuții privind vânzarea unui pachet minoritar al Tarom.

Sursa foto: Facebook/Tarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *