Grupul Atlantic, din industria HVAC, anunță că va deschide o fabrică în Prahova, după investiții de 60 de milioane de euro. Va avea 370 de angajați până în 2026

Echipa Groupe Atlantic Romania (1)

Groupe Atlantic, companie activă în industria HVAC (încălzire – ventilație – aer condiționat), anunță că deschide o fabrică în România, în parcul industrial PWP Bucharest North, din județul Prahova. Grupul are 31 de situri industriale și 43 de locații comerciale.

În noul sit se vor investi 60 de milioane de euro, conform companiei.

Cu o suprafață totală de 145.000 mp, din care 31.000 mp spațiu ocupat de clădiri, fabrica va începe producția de cilindri de apă caldă și plăci de boilere, pentru mai multe branduri din portofoliul Groupe Atlantic. Activitatea companiei va începe în ultimul trimestru din 2024, iar până în 2026 echipa care va lucra la locație va ajunge la 370 angajați.

“Grupul a decis să înființeze fabrica din România pentru a sprijini fabricile noastre existente și a servi clienților din Europa Centrală din acest segment de piață, stimulat de tranziția la pompe de căldură. Am ales această locație pentru că ne permite să combinăm proximitatea față de clienții noștri, competitivitatea și calificările noastre”, a spus Arnaud Codron, director industrial.

Tomasz Juda, managerul fabricii, spune că au început operațiunile la noua unitate din România pentru a dezvolta, produce și livra cilindri de apă caldă pentru uz casnic.

Primii angajați și-au început deja activitatea la fabrică, pregătind terenul pentru ca de la mijlocul anului 2024 să fie primite primele utilaje, urmând ca producția să înceapă la finalul aceluiași an.

Grupul de origine franceză este implicat în tranziția la un nivel scăzut de carbon al construcțiilor (sectorul construcțiilor reprezintă 1/3 din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră) prin dezvoltarea eficienței energetice a soluțiilor și sistemelor sale, prin promovarea eficienței în utilizarea acestora și prin îmbunătățirea proceselor sale industriale și logistice.

Grupul are la nivel global peste 13.000 de angajați și o cifră de afaceri netă de 3.2 miliarde de euro global.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *