Grupul Bittnet a încheiat primul trimestru din 2024 cu o pierdere netă de 9,7 milioane lei

Bittnet

Bittnet Group a încheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere netă de 8,7 milioane lei, comparativ cu o pierdere netă de 2,7 milioane lei înregistrată în perioada similară din 2023, conform datelor financiare transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti, scrie Agerpres.

În primele 3 luni ale anului 2024, grupul a înregistrat venituri consolidate din contractele cu clienţii de 44,1 milioane lei (în scădere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut) şi o marjă brută consolidată de 7,6 milioane lei (în scădere cu 11% faţă de T1 2023). Scăderea de cifră de afaceri a condus spre un rezultat operaţional în teritoriul negativ (minus 8 milioane lei) precum şi la pierderea netă de 9,7 milioane lei.

Mihai Logofătu,, CEO Bittnet Group
Mihai Logofătu,, CEO Bittnet Group

„Suntem încrezători în atingerea bugetului propus pentru anul 2024, având în vedere că istoric trimestrul 1 generează maximum 15% din veniturile anuale ale grupului (iar întreg semestrul 1 aproximativ 35%). Este un specific al business-ului de consultanţă şi soluţii IT (din care în prezent grupul obţine 85% din venituri) ca proiectele să fie ofertate şi contractate în prima parte a anului iar livrarea şi facturarea proiectelor să se întâmple în a doua jumătate a anului. Până la acest moment avem un backlog de contracte semnate şi pe care urmează să le livrăm până la final de an, de aproximativ 260 milioane lei, cu o marjă brută medie estimată de aproape 44 milioane lei. Aşa cum am spus şi în raportul asupra rezultatelor preliminare, este cel mai efervescent început de an din perspectiva proiectelor deja contractate, unele dintre ele de valori semnificative pe care le-am raportat la momentul semnării lor”, a subliniat Mihai Logofătu, fondator şi CEO Bittnet Group.

Adiţional acestui backlog, a adăugat el în scrisoarea publicată în raport, pipeline-ul curent calificat (acele proiecte aflate în diverse faze de ofertare şi negociere cu clienţii dar care încă nu s-au concretizat în contracte semnate) se ridică la 183 milioane lei.

Directorul grupului a menţionat că pentru următorii patru ani se intenţionează o creştere a EBITDA de 3 ori faţă de nivelul din 2023, a profitului operaţional de 4 ori, un profit net minim de 30 milioane lei şi o cifră de afaceri de 650 milioane lei până la finalul anului 2027.

„Atingerea acestor obiective va putea fi realizată printr-un mix de creştere organică şi achiziţii (M&As). Programul de achiziţii urmăreşte investiţii în companii de servicii şi software (inclusiv companii cu IP propriu) care livrează pe plan local servicii complementare dar care au clienţi şi din piaţele internaţionale. Astfel întărim pilonul de Platforms &Software unde marja de profitabilitate este mai mare iar sezonalitatea este mai echilibrată între semestre. Finanţarea acestor achiziţii se va face prin împrumuturi (bancare sau emisiune de obligaţiuni) fără diluarea
acţionarilor existenţi”, a punctat Mihai Logofătu.

Bittnet Group (BNET) este primul grup de companii IT din România listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), inclus in indicii BET-XT, FTSE Russel Micro-Cap si MSCI Frontier IMI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *