Grupul Cerealcom din Dolj, una dintre cele mai mari ferme producătoare de cereale şi oleaginoase din România, ia o finanțare de 100 de milioane de euro de la BCR şi Erste

ovaz cereale Foto: Dreamstime

Grupul Cerealcom, una dintre cele mai mari ferme româneşti producătoare de cereale și oleaginoase, a semnat o facilitate de credit revolving de tip club loan în valoare totală de 100 milioane de euro.

Creditul are maturitate finală în 2025 și este destinat finanțării activității curente și derulării unor proiecte specifice. Astfel, această finanțare va susține operarea unei baze logistice moderne, dar și extinderea bazei de achiziție și exportul cerealelor.

Banca Comercială Română S.A. și Erste Group Bank AG au acționat în calitate de Aranjori Principali Mandatați, iar Banca Comercială Română a avut rol și de Agent de Documentație și Agent de Garanții și Plăți.

În cadrul creditului pentru Cerealcom, BCR participă cu 70 milioane de euro, iar Erste Group Bank AG cu 30 milioane de euro.

Creditul include și o clauză de tip acordeon, care îi va permite companiei să acceseze o majorare a finanțării de 50 de milioane de euro.

„Erste Group rămâne ferm în angajamentul său de a oferi prosperitate în regiunea Europei Centrale și de Est, în care România este una dintre piețele noastre strategice. În ultimul an, am observat o volatilitate ridicată pe piețele de mărfuri, iar prețurile cerealelor și semințelor oleaginoase nu au făcut excepție. Asigurarea unei lichidități adecvate este esențială pentru clienții noștri și este relevantă în special pentru Cerealcom Group, cel mai mare exportator român de produse agricole. Sprijinul suplimentar oferit de această facilitate va contribui în continuare la securitatea lanțurilor alimentare locale și regionale”, a menționat George Barbat, Industry Leader Commodities în cadrul Erste Group.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *