Grupul francez Leroy Merlin vrea să îşi vândă toate cele peste o sută de magazine din Rusia

Redacția mart. 24, 2023 0 comentarii
Leroy Merlin

Grupul francez Leroy Merlin, retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit, şi totodată unul din principalii angajatori străini din Rusia, a anunţat vineri că vrea să îşi vândă toate magazinele din această ţară către echipa managerială locală, la mai mult de un an de la debutul războiului din Ucraina, informează AFP.

Adeo, firma mamă a Leroy Merlin, şi-a exprimat “intenţia de a ceda controlul” societăţii pe care a înfiinţat-o în urmă cu 18 ani în Rusia, ţară care a devenit a doua cea mai importantă piaţă a sa, după Franţa.

Această operaţiune “trebuie să permită păstrarea locurilor de muncă pentru cei 45.000 de colaboratori şi continuarea activităţilor societăţii”, a informat grupul francez deţinut de familia Mulliez într-un comunicat de presă.

Operaţiunea va fi supusă aprobării autorităţilor competente din Rusia, se mai arată în comunicatul de presă, care menţionează “un proces demarat de mai multe luni pentru respectarea reglementărilor în vigoare”.

Mai multe lanţuri de magazine deţinute de familia Mulliez au în continuare o prezenţă importantă pe piaţa din Rusia, în pofida faptului că a trecut mai mult de un an de la debutul invaziei din Ucraina. Cele 113 magazine Leroy Merlin din Rusia asigură între 18 şi 20% din cifra de afaceri totală a societăţii.

Din grupul deţinut de Association Familiale Mulliez mai fac parte retailerii Auchan şi Decathlon. Lanţul de supermarketuri Auchan realizează peste 10% din vânzări în Rusia, unde are 230 de magazine.

În România funcţionează 20 magazine Leroy Merlin, cu peste 3000 de angajaţi în 14 oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Timişoara, Oradea şi Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *