Grupul polonez Allegro preia retailerul online ceh Mall pentru 881 milioane de euro

Tranzactie

Allegro, cea mai mare platformă de comerţ online din Polonia, a anunţat joi seara că a ajuns la un acord de preluare a retailerului online Mall Group din Cehia pentru 881 milioane de euro, creând astfel o platformă regională de e-commerce, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Allegro a precizat că va prelua activele din domeniul e-commerce ale Mall Group, precum şi compania de curierat WeDo de la fondurile Rockaway Capital, PPF Group şi EC Investments. Preţul final al tranzacţiei ar putea fi majorat cu până la 50 de milioane de euro, în funcţie de îndeplinirea de către Mall Group a anumitor obiective pe termen scurt, iar tranzacţia este aşteptată să se încheie în a doua jumătate a anului următor.

Fuziunea dintre Allegro şi Mall Group va da naştere unei companii care va opera în Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi Polonia şi va avea acces la o piaţă potenţială de 70 de milioane de persoane, cu o valoare de 1.140 miliarde de zloţi.

“Cumpărătorii vor beneficia de o ofertă îmbunătăţită, preţuri şi proximitate, iar o bază de aproximativ 135.000 de comercianţi vor putea să se listeze pe o singură platformă şi să vândă peste tot”, a spus directorul general de la Allegro, Francois Nuyts.

Allegro, înfiinţată în urmă cu peste 20 de ani pentru a rivaliza cu eBay, a devenit cea mai mare companie de la Bursa de la Varşovia, detronând dezvoltatorul de jocuri video CD Projekt RED, creatorul jocului de succes internaţional “The Witcher”.

Însă poziţia dominantă de care se bucură Allegro pe piaţa din Polonia este ameninţată de intrarea, în acest an, a gigantului american Amazon şi a rivalului Shopee pe piaţa poloneză. Potrivit analiştilor, intrarea Amazon va schimba probabil şi va stimula creşterea pieţei poloneze de comerţ online, a cărei valoare ar urma să ajungă la 25 de miliarde de dolari în 2024

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *