Grupul siderurgic rusesc Severstal stopează livrările către Europa

rusia, rubla, banca

Grupul siderurgic rusesc Severstal a anunțat miercuri că a stopat livrările către Europa, după sancțiunile adoptate de Uniunea Europeană împotriva principalului acționar al companiei, Alexei Mordashov, ca represalii pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit Le Figaro.

„Am stopat livrările către UE în cadrul sancțiunilor impuse acționarilor. Vom redirecționa fluxul de materii prime către piețe mondiale alternative”, a afirmat Severstal, într-un comunicat. Potrivit grupului, livrările către Europa se situau în medie la circa 2,5 milioane de tone de oțel pe an și reprezentau aproximativ o treime din totalul cifrei de afaceri. UE l-a inclus luni pe Alexei Mordashov, acționarul principal al grupului, pe lista neagră a personalităților considerate a fi apropiate de președintele rus.

Aceste persoane au fost sancționate prin înghețarea activelor și interdicția intrării în Europa.

Într-un comunicat publicat luni seara, Mordashov a încercat să se distanțeze de autoritățile rusești. „Nu am absolut nicio legătură cu tensiunile geopolitice actuale și nu înțeleg de ce UE mi-a impus sancțiuni”, a declarat acesta. „Este îngrozitor că ucrainenii și rușii mor, că oameni suferă de privațiuni și că economia se prăbușește”, a adăugat Mordashov.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *