Grupurile de supermarketuri din Franța vor cere firmelor producătoare de bunuri de larg consum să reducă prețurile cu până la 5%

Redacția sept. 20, 2023 1 comentarii
leclerc, magazin, alimente

Grupurile de supermarketuri din Franța ar putea cere producătorilor de produse alimentare reduceri de prețuri de 2% până la 5% în cadrul viitoarelor negocieri anuale, a declarat miercuri șeful retailerului Les Mousquetaires în cadrul unei mese rotunde cu directorii de companii, scrie Reuters.

Retailerii francezi au criticat marile firme producătoare de bunuri de larg consum precum Unilever și Nestle pentru creșterile de prețuri pe care le consideră nejustificate. De asemenea, guvernul a exercitat presiuni asupra producătorilor de bunuri de consum pentru a reduce prețurile.

Costurile mai mici ale materiilor prime și ale energiei înseamnă că producerea alimentelor și a altor bunuri de consum este mai puțin costisitoare, a declarat președintele Les Mousquetaires, Thierry Cotillard, iar prețurile convenite în cadrul negocierilor ar trebui să reflecte acest lucru.

“Ar trebui probabil să putem cere marilor grupuri producătoare de bunuri de consum să reducă prețurile cu 2% până la 5%”, a spus el.

Cotillard a declarat că activitatea grupului în Portugalia a reușit să negocieze prețuri mai mici cu firmele producătoare de bunuri de consum, deoarece discuțiile privind prețurile de acolo nu sunt limitate la o fereastră anuală. Les Mousquetaires operează în Portugalia sub sigla Os Mosqueteiros.

“Cererea noastră, de a putea negocia pe tot parcursul anului, la fel ca prietenii noștri din Portugalia și Spania, ni se pare perfect legitimă”, a declarat Cotillard.

Franța, care are reglementări care dictează o fereastră anuală pentru negocierea prețurilor – de la 1 decembrie la 1 martie – a propus o lege care ar devansa negocierile, urmărind ca discuțiile să înceapă în curând și să se încheie până la 15 ianuarie.

Directorul general al Carrefour, Alexandre Bompard, directorul general al Systeme U, Dominique Schelcher, și copreședintele E Leclerc, Philippe Michaud, au fost, de asemenea, interogați de legislatori.

Comentarii

  1. Nu e mai simplu sa maresti toate salariile cu 5% ? Taxezi pana ramane Statul curat … mai tai niste TVA … Unde ar fugi corporatiile daca toata lumea le-ar taxa corespunzator ? Nu de alta dar au responsabilitate limitata, patitii nu.

    E fomita shareholder-ului, dam afara cateva zeci de mii de oameni, de caciula, sa aiba burtica plina. Ce vina are el ? Foamea-i foame si la multi e pe sistem nervos !

    Nu vad de ce cu acelasi sange rece ar proceda fiecare Stat in parte … ca prea-i jelim !

    De fapt, Invidia Invidiilor e ca Chinei, asa corupta cum e ea pt. 1.6 miliarde de oameni, declarati(America + Europa + …)(da chiar, faceti si suma coruptiei si comparati), chiar ii iese ! Hibridul Comunist-Imperialist e mai puternic decat Imperialismul ‘curat’ + ca se tot satureaza … Singura solutie e COOPERAREA . Avem probleme ideologice dar juma’ de planeta e plina de mantre, feng shui-uri si alte ‘curente’ orientale … care-i de fapt problema ? Vor unii toata pizza si pe noi pe post de condimente sau lemne de cuptor, dupa caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *