Guvernul a aprobat Programul energetic de iarnă. Cărbunaru: Sunt completate măsurile de a asigura continuitatea furnizării de energie pentru sezonul rece

Redacția sept. 7, 2022 0 comentarii
energie electrica

Purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru a anunţat că Guvernul a aprobat, miercuri, Programul energetic de iarnă în vederea completării măsurilor de asigurare a continuităţii furnizării de energie pentru sezonul rece, scrie News.ro.

„Aş vrea să vă spun şi despre aprobarea Programului de iarnă, pentru că este o preocupare a Guvernului să ne asigurăm că toate măsurile sunt luate, atât în privinţa livrărilor de cantităţi de gaz, de energie electrică, precum şi în privinţa mecanismelor prin care aceste cantităţi vor ajunge atât la consumatorii finali în gospodăriile românilor, dar şi în mediul economic. Aşadar, prin aprobarea acestui program energetic sunt completate măsurile de a asigura continuitatea furnizării de energie pentru sezonul rece”, a afirmat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri de la Palatul Victoria.

El a mai spus că ordonanţa de urgenţă pe energie adoptată, săptămâna trecută, de către Guvern prevede şi o echilibrare a pachetului de măsuri pentru a menţine la un nivel decent costul final pentru consumatorii casnici, pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru industria alimentară.

„Urmează ca cetăţenii vulnerabili să beneficieze în continuare de sprijin. În egală măsură, însă, trebuie ca programul de iarnă să asigure necesarul de consum de energie electrică a ţării pentru 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023, atât în privinţa parametrilor de calitate şi siguranţă în alimentare, precum şi în stabilirea resurselor energetice necesare pentru consum”, a mai explicat Cărbunaru.

Sursa foto: ACUE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *