Guvernul Arabiei Saudite susţine orice ofertă saudită de cumpărare a cluburilor Manchester United şi Liverpool / O altă echipă din Premier League, Newcastle United, are proprietari din Arabia Saudită din octombrie 2021  

Manchester United Liverpool

Ministrul Sportului din Arabia Saudită a anunţat că guvernul ţării sale va susţine orice ofertă a sectorului privat saudit de cumpărare a cluburilor Manchester United şi FC Liverpool, din prima ligă engleză de fotbal, informează Reuters.

Proprietarii lui Manchester United, membrii familiei americane Glazer, au anunţat recent că “evaluează toate opţiunile”, inclusiv o vânzare a grupării de pe Old Trafford.

Clubul se luptă în ultimii ani cu lipsa de performanță, după ce a dominat cu autoritate Premier League sub comanda legendarului antrenor Alex Ferguson.

“Este cea mai urmărită ligă în Arabia Saudită şi în regiune şi aveam numeroşi fani ai Premier League”, a declarat prinţul Abdulaziz bin Turki Al Faisal pentru BBC.

“Cu siguranţă vom sprijini orice iniţiativă a sectorului privat, dacă aceasta va veni, pentru că ştim că acest lucru se va reflecta pozitiv asupra sportului în interiorul regatului”, a adăugat oficialul saudit.

O altă echipă din Premier League, Newcastle United, are proprietari din Arabia Saudită începând din octombrie 2021, când a fost preluată de către un consorţiu care include Fondul de investiţii publice din această ţară.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *