Guvernul britanic ar urma să ceară investigarea preluării planificate a ARM de americanii de la Nvidia

semiconductori placa Sursa foto: Pixabay

Miniştrii britanici ar urma să ordone o investigaţie aprofundată referitoare la preluarea planificată a producătorului britanic de semiconductori ARM de către Nvidia, pentru 30 de miliarde de dolari, din motive de securitate naţională, potrivit publicaţiei Sunday Times, transmite Reuters citat de News.ro.

Secretarul pentru Cultură şi Sectorul Digital Nadine Dorries va cere Autorităţii pentru Pieţe şi Concurenţă să efectuează o investigaţie de fază a doua a tranzacţiei.

Compania americană a convenit preluarea ARM de la grupul japonez Softbank în septembrie 2020, declanşând o reacţie din partea politicienilor, companiilor concurente şi a clienţilor.

Tehnologia ARM este folosită de producătorii de cipuri concurenţi, precum Qualcomm, Samsung Electronics şi Apple, pentru a-şi produce propriile procesoare.

Producătorii de cipuri se tem că ARM nu îşi va păstra statutul de jucător neutru sub proprietatea Nvidia.

Nvidia a spus că temerile sunt nefondate. Cu toate acestea, Autoritatea pentru Pieţe şi Concurenţă (CMA) a tras un semnal de alarmă în legătură cu acordul în august, când a declarat că entitatea fuzionată ar putea reduce concurenţa pe pieţele din întreaga lume care se bazează pe tehnologia cipurilor.

Guvernul a luat în considerare constatările CMA şi a evaluat posibilele implicaţii ale acordului privind securitatea naţională.

O anchetă completă aprofundată ar dura aproximativ şase luni, după care guvernul ar putea bloca preluarea, aproba sau permite realizarea acesteia cu anumite angajamente.

Departamentul pentru Sectorul Digital, Cultură, Media şi Sport a refuzat să comenteze articolul publicat de Sunday Times.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *