Guvernul chinez a preluat o participaţie şi un loc în conducerea diviziei chineze a grupului ByteDance, proprietarul TikTok

tiktok

Guvernul chinez a preluat o participaţie şi un loc în conducerea diviziei chineze a grupului ByteDance, proprietarul TikTok, Beijing ByteDance Technology, potrivit publicaţiei The Information, scrie news.ro.

Beijing ByteDance Technology a vândut o participaţie de 1% către WangTouZhongWen (Beijing) Technology, care este deţinută de trei entităţi de stat, într-un acord încheiat pe 30 aprilie, potrivit publicaţiei care citează baza de date online Tianyancha, referitoare corporaţii.

Acordul a permis guvernului chinez să numească un director în consiliul de administraţie al Beijing ByteDance, au declarat două persoane care cunosc acest fapt.

Cu toate acestea, acordul nu oferă guvernului chinez o participaţie la aplicaţia TikTok din cauza structurii corporative complexe a ByteDance.

ByteDance a precizat că divizia chineză are legătură cu unele din platformele sale video şi de informaţii de pe piaţa chineză şi că aceasta deţine unele dintre licenţele necesare oentru a opera conform legislaţiei locale.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *