Guvernul francez spune că o naționalizare planificată pentru compania de energie electrică EDF nu va duce la creșterea facturilor la electricitate

Redacția iul. 11, 2022 1 comentarii
EDF

Naţionalizarea planificată pentru compania franceză de energie electrică EDF nu va avea ca rezultat o creştere a facturilor de electricitate ale gospodăriilor franceze, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, transmite Reuters, citat de News.ro.

„Naţionalizarea EDF nu va avea niciun impact asupra costului energiei electrice pentru poporul francez”, a declarat Veran la televiziunea LCI.

EDF şi guvernul francez caută un nou şef care să reorganizeze compania de energie electrică şi să construiască mai multe reactoare nucleare, potrivit unui anunţ făcut joi, la o zi după ce Franţa a anunţat că va naţionaliza complet compania încărcată cu datorii.

EDF, la care statul deţine deja un pachet de 84%, este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa şi este esenţială pentru strategia nucleară a Franţei, pe care guvernul se bazează pentru a reduce impactul creşterii preţurilor energiei, agravat de războiul din Ucraina.

Sursă foto: Facebook/EDF

Comentarii

  1. Economia de piața impune naționalizarea companiilor strategice deficitare si reprivatizarea lor după reorganizare si eficientizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *