Guvernul spune că susține industria românească prin direcționarea de fonduri publice și prin soluții legislative/ Confederaţia Concordia şi reprezentanţii Guvernului vor avea întâlniri pentru a discuta politicile publice

intalniri guvern concordia

Premierul Marcel Ciolacu, a discutat la întâlnirea cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, despre cum Guvernul va susține industria atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative, potrivit unui comunicat de presă al Executivului. Potrivit comunicatului, Guvernul va avea întâlniri periodice cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia pentru a fi aduse la masa discuţiilor propuneri de politici care să le facă mai productive şi să fie rezolvate obstacolele pe care le întâmpină organizaţiile sectoriale.

„Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În consultările cu reprezentanții Concordia au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale. Potrivit comunicatului, reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcție de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri.

O altă temă importantă de discuție a avut în vedere promovarea produselor românești pe piețele internaționale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziție.

Stabilizarea prețurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanților Guvernului cu cei ai patronatelor. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea prețurilor la unele produse alimentare.

Sursă foto: Guvern/Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *