Guvernul va aproba o hotărâre de guvern pentru reabilitarea clădirilor care au fost afectate de cutremurul din Gorj. Sunt alocate 51 milioane de lei pentru 5 unități administrativ teritoriale

Redacția feb. 22, 2023 0 comentarii
bani, finante, lei, financiar, deficit

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că va fi aprobată o hotărâre de guvern pentru reabilitarea şi eventual construcţii noi pentru clădirile care au fost afectate în judeţul Gorj. Este vorba de suma de 51 de milioane de lei, alocată la 5 unităţi administrative, pentru 16 obiective a mai spus şeful Executivului, scrie News.ro.

„Ieri am avut un dialog şi o analiză pe o serie de măsuri pe care am început să le materializăm, poarte dintre ele chiar în şedinţa de guvern de astăzi. Am stabilit, astfel, să aprobăm în şedinţa de guvern o hotărâre de guvern pentru reabilitarea şi eventual construcţii noi pentru clădirile care au fost afectate în judeţul Gorj. Este vorba de aproximativ 51 de milioane de lei care vor fi alocate la 5 unităţi administrative, pentru 16 obiective”, a spus premierul.

El a arătat că de asemenea, au stabilit ieri ca astăzi să fie în primă lectură un proiect de OUG pentru programul de reabilitare a şcolilor cu risc seismic 1, şi de asemenea un proiect de lege, tot în primă lectură, prin care se vor simplifica procedurile privind elaborarea documentelor şi diminuarea timpului de acordare a avizelor şi a aprobărilor.

„Practic, aflarea în primă lectură a ordonanţei şi a proiectului de lege este determinată tot de decizia de a diminua timpul de avizare la nivelul ministerelor şi în felul acesta, în şedinţa viitoare vor analiza şi aproba cele două” a arătat Ciucă.

Ministrul Cseke Attila a declarat că este vorba de o sumă de 51,4 milioane de lei, pentru cinci unităţi administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Gorj, municipiul Târgu Jiu, oraşul Tismana, comuna Arcani, Runcu şi Stăneşti, pentru lucrări de reparaţii, consolidări şi chiar desfiinţare de obiective de investiţii şi reconstruire, la 16 obiective, toate cu destinaţia învăţământ.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *