Guvernul va susține și în 2023 producția locală de usturoi, cu ajutoare de stat. Buget de aproape 30 de milioane de lei

usturoi Sursa foto: Unsplash / Omer Haktan Bulut

Guvernul a adoptat în ședința de joi o hotărâre prin care aprobă acordarea de sprijin și în anul 2023 pentru producția locală de usturoi. Impactul bugetar al schemei de ajutor de stat va fi de 29.700.000 lei, reprezentând echivalentul a maxim 6.001.200 euro.

Beneficiarii pot fi producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli persoane juridice.

Pentru a obține sprijinul financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp și să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp. Cuantumul maxim al ajutorului este de 3.000 euro/ha și se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

Depunerea cererilor se va realiza până la data de 31 mai inclusiv, iar valorificarea producției se va face în perioada 1 iunie – 21 noiembrie inclusiv.

Documentele justificative, respectiv copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, se vor depune până la data de 29 noiembrie inclusiv.

Sursa foto: Unsplash / Omer Haktan Bulut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *