Harta aquapark-urilor acoperite din România. Analiză: Doar nouă astfel de facilități la nivel național/ Prețuri de acces, în România și în Europa

nymphaea oradea, aquapark Foto: Nymphaea, Facebook

La nivel național sunt doar nouă aquapark-uri indoor și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni cum ar fi Moldova sau Dobrogea, sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța, arată o analiză publicată de platforma Clubulcopiilor.ro.

Platforma a creat o hartă cu aquapark-urile de interior din țară și a calculat costul de intrare pentru o zi intreagă pentru o familie cu un copil. “Chiar dacă mai multe locații din țară se prezintă drept aquapark-uri, am selectat doar acele locații care, pe langă diverse bazine de înot și relaxare, oferă și cea mai căutată distracție pentru cei mici: toboganele cu apă”, transmite echipa care a făcut analiza.

O primă concluzie a analizei ține de oferta limitată: sunt doar 9 aquapark-uri indoor în România și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni cum ar fi Moldova sau Dobrogea, sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța.

Oradea, împreună cu localitatea învecinată Sânmartin, este orașul cu cele mai multe aquapark-uri indoor din țară. În schimb, Bucureștiul are cel mai mare aquapark indoor din țara – Therme Bucuresti, care are o suprafață indoor de 30,000 de metri pătrați.

Cel mai accesibil parc acvatic indoor din țară este la Deva. La Aqualand Deva, un bilet pentru 2 adulți și un copil costă 130 de lei pentru o zi întreagă. Acesta este urmat de Aqua Park President Oradea, care are un preț al biletului de 170 de lei pentru o familie cu un copil, iar pe locul 3 se află Paradisul Acvatic din Brașov, unde se plătește 210 lei pentru o zi de acces per familie.

La polul opus, cel mai scump aquapark este Felixarium din Oradea, unde intrarea pentru o familie costă 325 de lei, urmat îndeaproape de Therme București cu un preț de intrare de 323 de lei.

Sursa: Clubulcopiilor.ro

Comparație cu Europa

Analiza urmărește și oferta din țările din regiune, precum Austria, Italia sau Germania, care sunt destinații turistice de iarnă preferate de români.

Prețurile din România sunt similare cu cele din țările din apropierea noastră – Polonia și Ungaria- ultima dintre acestea fiind o populară destinație de turism balnear pentru locuitorii din vestul țării.

Prețurile din vestul Europei sunt, în schimb, semnificativ mai mari, conform analizei. De exemplu, costul intrării la Therme Erding, un aquapark indoor din Germania, operat sub sigla aceluiași operator ca cel din București, este aproape de trei ori mai mare decât la cel din capitala României.

Sursa: Clubulcopiilor.ro

Foto: Nymphaea, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *